09 velj 2023

Delegiranje kao vještina upravljanja (sobom i drugima)

 

Manageri i direktori često se susreću s pojmom delegiranja, ali i problemima koji proizlaze iz nerazumijevanja značenja tog izraza. Neki imaju krivu pretpostavku i misle da je delegiranje puko naređivanje kako bi u svakom trenutku svima bilo jasno tko je glavni. Zapravo, stvar je mnogo složenija, a najbolje ju opisuje definicija koja kaže da je delegiranje proces dodjeljivanja radnih zadataka i pripadajućih ovlasti određenim pojedincima u organizaciji u svrhu njihovog razvoja. Dobar menadžer ne radi sve sam, on se ne bavi pretjeranim kontroliranjem jer raditi pametno ne znači nužno raditi puno. Prava moć i kvalitetno vođenje proizlaze iz razvijanja talenata i vještina svojih zaposlenika uz naglasak na njihov profesionalni razvoj. Tako će dobar manager, rukovoditelj ili direktor znati kako u svakom trenu motivirati svoje zaposlenike da bi u svakom izazovu postigli svoj maksimum.

Učinkovito delegiranje započinje postavljanjem konkretnih ciljeva koji se postižu kvalitetnim planiranjem, koordiniranjem i pravilnim upravljanjem raspoloživim financijskim i ljudskim resursima. Cilj ovog seminara je osvijestiti polaznicima koji su to benefiti uspješnog delegiranja od kojih zaista može profitirati cijelo poduzeće uz povećanje osobne i organizacijske uspješnosti.

Polaznici će na edukaciji debatirati o zadacima i delegiranju, kao i izrađivati vlastitu analizu stila delegiranja te pripremiti plan zadataka koje će u sljedećem periodu delegirati.

 

Po završetku edukacije polaznici će:

  • znati što je delegiranje i zašto je ono korisno za svaki tim
  • znati odabrati pravilan način delegiranja u svakoj situaciji
  • razumjeti zašto je delegiranje ključno za managere i zaposlenike
  • znati dizajnirati vlastiti plan delegiranja na temelju opisa tekućih poslova
  • izravno unaprijediti kvalitetu svog svakodnevnog rada i uspješnog poslovanja
  • znati što treba, a što ne treba delegirati, te kada, kako i kome jer dobar menađžer ne radi sve sam.

 

Kome je program namijenjen?

Nižem, srednjem i visokom managementu, direktorima, rukovoditeljima, voditeljima timova.

 

Način izvođenja seminara:

Seminar će se izvoditi kroz predavanja i diskusiju, rješavanje upitnika te različite vježbe i studije slučaja.

 

Predavač

dr. sc. Mirna Koričan Lajtman završila je doktorski studij 2015. godine na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj s temom „Impact of personal factors on the work life conflict and its co-influence with organizational factors on employee commitment in Croatia“. Titulu magistra psihologije stekla je izradom rada iz područja socijalne psihologije, a 2009. godine stekla je i MBA titulu. Dr.sc. Koričan Lajtman je programska direktorica diplomskog MBA studija Upravljanje ljudskim potencijalima na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a zaposlena je kao Associate Professor na Luxembourg School of Business (Luksemburg). Predaje kolegije iz područja ljudskih potencijala i managementa. Usavršavala se kroz studijske boravke na partnerskim sveučilištima John Carroll (SAD), Sveučilištu St. Ambrose (SAD) i IESE (Španjolska).

Sudjelovala je na EU projektu iz IPA IV komponente, komponente razvoja ljudskih potencijala, te na EU projektu vezanom uz Hrvatski klasifikacijski okvir. Aktivno prevodi knjige iz područja ljudskih potencijala i poslovne ekonomije, autorica je nekoliko istraživačkih radova te aktivno drži edukacije u centralnoj i istočnoj Europi.

Neke od kompanija u kojima je dr.sc. Koričan Lajtman držala inhouse edukaciju ili koje su sudjelovale na njenim otvorenim seminarima: Ataco, Benu, Billa, Cemex, Crowe Horwath, European Investment Bank, Ericsson Nikola Tesla, Erste & Steiermärkische Bank, Ernst & Young, Fidifarm, FINA, HP- Hrvatska pošta, HT, JGL, INA, Iskon, Jamnica, Kaufland Hrvatska, Kolektiv, KPMG, Kraš, Lidl, Nova TV, Pliva, Podravka, Privredna banka Zagreb, PwC, Ramiro, Roto dinamic, SAFU, SES, Sol Meliá Hrvatska, Tokić, Medika,Hrvatska Lutrija, Valamar i dr.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 6.2.2023. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 250€ + PDV (1.883,63 HRK + PDV). U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 6.1.2023., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (212,50 € + PDV/ 1.601,08 HRK + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 6.1.2023.)*

*Popusti se ne zbrajaju. 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Delegiranje kao vještina upravljanja (sobom i drugima)

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar