02 pro 2019

Delegiranje – Vještina upravljanja sobom i drugima

Većina novih menadžera i direktora suočava se s problemom delegiranja. Neki imaju krivu pretpostavku i misle da je delegiranje vježbanje ”šefovanja” kako biste pokazali tko je glavni i zapovijeda okolo. Zapravo, stvar je mnogo jednostavnija i najbolje ju opisuje definicija koja kaže da je delegiranje proces dodjeljivanja radnih zadataka i pripadajućih ovlasti određenim pojedincima u organizaciji u svrhu njihovog razvoja. Dobar menadžer ne radi sve sam, on se ne bavi pretjeranim kontroliranjem. Raditi puno često ne znači ujedno i raditi pametno. Prava moć dolazi iz razvijanja svojih zaposlenika i motiviranja da postižu sve veće ciljeve. Učinkovito delegiranje započinje postavljanjem konkretnih ciljeva koji se postižu kvalitetnim planiranjem, koordiniranjem i pravilnim upravljanjem raspoloživih resursa pa tako i djelatnicima poduzeća. Cilj ovog seminara je naučiti koji su benefiti delegiranja za Vas i Vaše zaposlenike te ukazati na važnost radi povećanja osobne i organizacijske uspješnosti.

Polaznici će na radionici kroz igru s kartama debatirati o zadacima i delegiranju, kao i izrađivati vlastitu analizu stila delegiranja te pripremiti plan zadataka koje će u sljedećem periodu delegirati.

 

PO ZAVRŠETKU PROGRAMA, POLAZNICI ĆE:

 • znati što je delegiranje i zašto je ono korisno za Vas i Vaš tim
 • znati izabrati pravilan način delegiranja u određenim situacijama
 • razumjeti zašto je delegiranje ključno za Vas i Vaše zaposlenike
 • moći dizajnirati vlastiti plan delegiranja temeljem opisa tekućih poslova
 • moći izravno utjecati na unaprjeđenje kvalitete svog svakodnevnog rada i uspješnog poslovanja
 • znati što treba, a što ne treba delegirati, te kada i kako.

 

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN:

 • nižem, srednjem i visokom menadžmentu
 • direktorima
 • rukovoditeljima
 • voditeljima timova.

 

Nije potrebno predznanje.

 

NAČIN IZVOĐENJA SEMINARA:

Seminar će se izvoditi kroz predavanja i diskusiju, rješavanje upitnika, interaktivne igre te razne vježbe i studije slučaja.

 

 

PREDAVAČ:

dr.sc. Mirna Koričan Lajtman je programska direktorica diplomskog MBA studija Upravljanje ljudskim potencijalima na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Predaje kolegije iz područja ljudskih potencijala i managementa. Završila je doktorski studij 2015. godine na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj s temom „Impact of personal factors on the work life conflict and its co-influence with organizational factors on employee commitment in Croatia“. Titulu magistra psihologije stekla je izradom rada iz područja socijalne psihologije, a 2009. godine stekla je i MBA titulu. Usavršavala se kroz studijske boravke na partnerskim sveučilištima John Carroll (SAD), Sveučilištu St. Ambrose (SAD) i IESE (Španjolska). Gostujući je profesor na ESB Business School, Sveučilište u Reutlingenu (Njemačka) i Luxembourg School of Business (Luksemburg).

Sudjelovala je na EU projektu iz IPA IV komponente, komponente razvoja ljudskih potencijala, te na EU projektu vezanom uz Hrvatski klasifikacijski okvir. Aktivno prevodi knjige iz područja ljudskih potencijala i poslovne ekonomije, autorica je nekoliko istraživačkih radova te aktivno drži edukacije u centralnoj i istočnoj Europi.

Neke od kompanija u kojima je dr.sc. Koričan Lajtman držala inhouse edukaciju ili koje su sudjelovale na njenim otvorenim seminarima: Ataco, Benu, Billa, Cemex, Crowe Horwath, European Investment Bank, Ericsson Nikola Tesla, Erste & Steiermärkische Bank, Ernst & Young, Fidifarm, FINA, HP- Hrvatska pošta, HT, INA, IKEA, Iskon, Janaf, JGL, Jamnica, Kaufland Hrvatska, Kolektiv, KPMG, Kraš, Lidl, Nova TV, Pliva, Podravka, Privredna banka Zagreb, PwC, Ramiro, Roto dinamic, SAFU, SES, Sol Meliá Hrvatska, Tokić, Valamar i dr.

 

INFORMACIJE I PRIJAVE:

Prijave traju do 29.11.2019. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

 

KONTAKT:

ZŠEM – Poslovna Akademija d.o.o.

tel: 01/4500 307

fax: 01/4830 782

e-mail: info@zsemakademija.hr

 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemakademija.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

 

Delegiranje – Vještina upravljanja sobom i drugima

  [recaptcha]

  Podijeli seminar