22 tra 2021

Financije za nefinancijaše (WEBINAR)

DVODNEVNI ONLINE SEMINAR

 

U poslovnom okruženju koje karakterizira sve veća konkurencija, donošenje financijski valjanih odluka dio je svakodnevnog poslovanja. Ako postoji i jedna ili više kriza, financijski aspekti zauzimaju još dominantniji položaj u odlučivanju i svakodnevnom poslovanju. Cilj edukacije je polaznicima pružiti osnove koje će im omogućiti aktivno sudjelovanje u raspravama i odlukama koje se odnose na financije. Steknite osnovno razumijevanje financijskih i računovodstvenih koncepata koji će potaknuti rast vaše organizacije. Uz odgovarajuće dobro utemeljene argumente povećavaju se šanse sudionika za postizanje njihovih individualnih i korporativnih ciljeva.

Kroz program se s teme financija uklanja mit o nesagledivom. Korak po korak i uz praktične primjere objašnjavaju se i ilustriraju tri bitne komponente financijskog upravljanja (bilanca stanja, račun dobiti i gubitka, novčani tijek). Uz to, sudionicima se pružaju najnoviji alati za analizu profitabilnosti i financijskog zdravlja tvrtke i svakodnevnog poslovanja.

 

Po završetka programa, polaznici će:

  • steći opće financijsko znanje i dubinsko razumijevanje utjecaja svojih odluka izvan funkcionalnog područja
  • razumijeti tri ključna financijska izvještaja: bilanca, račun dobitka i gubitka te novčani tijek
  • znati sastaviti i analizirati financijske izvještaje koristeći ključne pokazatelje
  • steći  potrebna znanja i alate za primjenu suvremenih računovodstvenih i financijskih alata u svrhu aktivnog sudjelovanje u diskusijama vezanim za financije, donošenje financijski potkrijepljenih odluka i analizu financija
  • znati upotrijebiti ključne komponente koje su potrebne za poboljšanje profitabilnosti.

 

Kome je program namijenjen:

Svima koji do sada nisu imali dodir s financijama, dok se od njih očekuje da su njihove odluke i aktivnosti financijski utemeljene.

Direktorima i menadžerima koji nakon uspješne stručne karijere preuzimaju odgovornost i za profitabilnost te financijsko stanje svoje organizacije ili poduzeća.

 

Način izvođenja seminara:

Prezentacija, studije poslovnih slučaja, individualni i grupni zadaci, profesionalna razmjena, check liste.

 

Predavač:

dr.sc. Dino Ivan Dogan rođen je 9. siječnja 1963. u Stuttgartu,  Njemačka. Diplomirao je ekonomiju i informatiku 1988. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Iste je godine postao znanstveni asistent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Godine 1993. doktorirao je na Sveučilištu u Stuttgartu s radom “Strateško upravljanje logistikom”.

Iste godine započinje svoju industrijsku karijeru u Alcatelu, gdje tijekom 10 godina zauzima rukovodeće pozicije u logistici, controllingu, financijama i menadžmentu u njemačkoj podružnici Alcatela u Stuttgartu i u Alcatelovom sjedištu u Parizu. Godine 2003. pridružio se Vipnetu u Zagrebu, hrvatskoj podružnici Telekom Austria grupe, kao glavni financijski direktor i član Uprave. 2009. postao je glavni financijski direktor i član Uprave Mobilkom Austria, vlasnika Vipneta, u Beču. Godine 2010. dodatno je imenovan za člana Uprave Telekom Austria u Beču i bio je odgovoran za najveće spajanje dviju tvrtki u Austriji – Mobilkom Austria i Telekom Austria. Time je stvoren vodeći telekomunikacijski operater u srednjoj i istočnoj Europi: A1 Telekom Austria. Za uspješnu integraciju dobio je europsku nagradu ‘Change Communication Award’. Početkom 2011. radio je s Boston Consulting Groupom kao viši savjetnik. Iste je godine preuzeo poziciju glavnog financijskog direktora i člana Uprave Hrvatskog Telekoma, hrvatske podružnice Deutsche Telekom grupe. 2014. imenovan je glavnim direktorom tvrtke Europlakat, članicom JCDecaux grupe, gdje je bio odgovoran i za uspješno restrukturiranje tvrtke.

Danas je generalni direktor tvrtke Macaklin d.o.o., koju je osnovao 2008. godine sa sjedištem u Zagrebu. Tvrtka se bavi poslovnim savjetovanjem i design managementom (npr. informacijski i komunikacijski sustavi u javnim prostorima). Također je viši predavač i dekan Luksemburške poslovne škole u Luksemburgu.

Tijekom godina bio je gost profesor na Ekonomskim fakultetima Sveučilišta u Stuttgartu i Zagrebu te Poslovne akademije u Stuttgartu. Dr. Dogan je viši predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM). Suosnivač je njemačke međunarodne škole u Zagrebu. Dr. Dogan je član Savjetodavnog odbora zaklade “Znanje na djelu” i bio je niz godina predsjednik tog tijela. Od 2012. do 2014. bio je predsjednik Njemačko hrvatske industrijske i trgovinske komore u Zagrebu, a danas je počasni predsjednik komore. Bio je savjetnik jedne zapadnoeuropske vlade. Član je Rotary kluba Zagreb. Autor je mnogih stručnih i znanstvenih članaka i knjiga.

 

Informacije i prijave:

Dvodnevni webinar održava se 22. i 23.04.2021. od 16:00 do 17:30.

Prijave traju do 21.04.2021. Broj mjesta na webinaru je ograničen.

Cijena: 700,00 kn + PDV. U iznos je uračunato online predavanje, konzultacije s predavačem nakon seminara i 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com.

 

[/vc_column][/vc_row]

 

 

EVENT SPEAKERS

  • Dino Ivan Dogan

    Social Links

Financije za nefinancijaše (WEBINAR)

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar