27 ožu 2020

HR Controlling – transparentno i uspješno upravljajte ljudskim resursima (WEBINAR)

 

ONLINE SEMINAR

 

Opis seminara:

Proizvodni faktori, dakle resursi koji su potrebni za proizvodnju dobara, dijele se na primarne (rad, kapital, zemlja) i na izvedene (tehnologije, istraživanje i razvoj, obrazovanje, usavršavanje i dr.). U svijetlu digitalne transformacije većina poduzeća se intenzivno bavi tehnološkim rješenjima za unapređenje svog poslovanja. Kako su za to potrebne i odgovarajuće investicije, kapital također zauzima visoku pozornost managera. Ljudski resurs u takvim okolnostima često bude podcijenjen. Organizacije time gube ili ne iskorištavaju ogroman potencijal za njihov daljnji uspješni razvoj. Nijedna pametna umjetna inteligencija ne može odgovoriti na ljudska pitanja o pokretljivosti, prehrani ili teritorijalnosti. Održivi odgovori zahtijevaju ljudske odluke, odluke ljudi koji odražavaju vrijednosti i mogu postavljati prioritete – izvan čistog optimizacijskog razmišljanja. Uzmemo li u obzir i ogroman kreativni potencijal ljudi, izreka „Sve je u ljudima“ nikada nije bila aktualnija nego danas. Cilj seminara je stoga, polaznicima omogućiti transparentno i uspješno upravljati ljudskim resursom u njihovim organizacijama koristeći suvremene pristupe i alate Controllinga. Controlling se u razvijenim ekonomijama i organizacijama pokazao kao iznimno koristan sustav podrške managementa u upravljanju organizacijama. Primjena Controlling pristupa u upravljanju ljudskim resursom jedne organizacije otvara nove mogućnosti u unapređenju održivog poslovanja.

 

Po završetku programa, polaznici će:

 • razumijeti zašto je ljudski resurs (i dalje) najvažnije bogatstvo jedne organizacije
 • imati sveobuhvatan pregled različitih pristupa i instrumenata Controllinga za suvremeno upravljanje ljudskim resursom
 • biti u stanju funkciju upravljanje ljudskim resursima učiniti još učinkovitijom
 • moći definirati kako mogu sigurno postići svoje HR ciljeve
 • imati potrebna znanja i alate za formiranje, praćenje i razvoj znanja, vještina, kreativnosti i motivacije ljudskog resursa, posebno ključnih zaposlenika.

 

Kome je program namijenjen:

 • direktorima, rukovoditeljima, rukovoditeljima ljudskih resursa i službenicima za upravljanje ljudskim resursima, članovima radnih vijeća, zaposlenicima iz Controllinga.

 

Za pohađanje seminara nije potrebno predznanje.

 

Način izvođenja seminara:

 • prezentacija, studija poslovnog slučaja, profesionalna razmjena.

 

 

Predavač na seminaru:

Dr. Dino Dogan rođen je 9. siječnja 1963. u Stuttgartu,  Njemačka. Diplomirao je ekonomiju i informatiku 1988. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Iste je godine postao znanstveni asistent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Godine 1993. doktorirao je na Sveučilištu u Stuttgartu s radom “Strateško upravljanje logistikom”. Iste godine započinje svoju industrijsku karijeru u Alcatelu, gdje tijekom 10 godina zauzima rukovodeće pozicije u logistici, controllingu, financijama i menadžmentu u njemačkoj podružnici Alcatela u Stuttgartu i u Alcatelovom sjedištu u Parizu. Godine 2003. pridružio se Vipnetu u Zagrebu, hrvatskoj podružnici Telekom Austria grupe, kao glavni financijski direktor i član Uprave. 2009. postao je glavni financijski direktor i član Uprave Mobilkom Austria, vlasnika Vipneta, u Beču. Godine 2010. dodatno je imenovan za člana Uprave Telekom Austria, Beč, i bio je odgovoran za najveće spajanje dviju tvrtki u Austriji – Mobilkom Austria i Telekom Austria. Time je stvoren vodeći telekomunikacijski operater u Središnjoj i istočnog Europi: A1 Telekom Austria. Za uspješnu integraciju dobio je europsku nagradu Change Communication Award. Početkom 2011. radio je s Boston Consulting Group-om kao viši savjetnik. Iste je godine preuzeo poziciju glavnog financijskog direktora i člana Uprave Hrvatskog Telekoma, hrvatske podružnice Deutsche Telekom grupe. 2014. imenovan je glavnim direktorom tvrtke Europlakat, članicom JCDecaux grupe, gdje je bio odgovoran i za uspješno restrukturiranje tvrtke. Danas je generalni direktor tvrtke Macaklin d.o.o., koju je osnovao 2008. godine sa sjedištem u Zagrebu. Tvrtka se bavi poslovnim savjetovanjem i design managementom. Također je profesor i dekan Luksemburške poslovne škole u Luksemburgu. Dr. Dogan je bio savjetnik jedne zapadnoeuropske vlade.  Tijekom godina bio je gost profesor na Ekonomskim fakultetima Sveučilišta u Stuttgartu i Zagrebu te Poslovne akademije u Stuttgartu. Profesor je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM). Suosnivač je njemačke međunarodne škole u Zagrebu. Dr. Dogan je član Savjetodavnog odbora zaklade “Znanje na djelu” i bio je niz godina predsjednik tog tijela. Od 2012. do 2014. bio je predsjednik Njemačko hrvatske komore za industriju i trgovinu u Zagrebu, a danas je počasni predsjednik komore. Član je Rotary kluba Zagreb. Autor je mnogih stručnih i znanstvenih članaka i knjiga.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 26.03.2020. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

 

Cijena seminara iznosi 899,00 kn + PDV. U iznos je uračunato online predavanje, konzultacije s predavačem nakon seminara i 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 20.04.2020.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

 

Kontakt:

ZŠEM – Poslovna Akademija d.o.o.

tel: 01/4500 307

fax: 01/4830 782

e-mail: info@zsemakademija.hr

web: www.zsemkademija.hr

 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemakademija.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

EVENT SPEAKERS

 • Dino Dogan

  Dino Dogan

  Social Links

HR Controlling – transparentno i uspješno upravljajte ljudskim resursima (WEBINAR)

[recaptcha]

Podijeli seminar