20 pro 2022

Izmjene poreznih propisa tijekom 2022. i 2023. godine “A” (WEBINAR)

PROGRAM STALNOG STRUČNOG USAVRŠAVANJA OVLAŠTENIH REVIZORA U 2022.

 

ZŠEM – Poslovna akademija uz suglasnost Ministarstva financija provodi program stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora u 2022. godini.

U plan i program aktivnosti stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora za 2022. godinu uključili smo teme iz područja računovodstva koje je Ministarstvo financija objavilo kao prioritetne s oznakom „A“ kao i druge računovodstvene teme koje su aktualne i relevantne  za obavljanje revizorskih usluga te teme iz područja ‘ostalo’. Teme se odnose na primjenu Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja i Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja te na aktualnosti koje proizlaze iz njihove promjene. Teme također pokrivaju i porezne aspekte primjene pojedinih standarda. Pohađanjem edukacija dodjeljuju se bodovi sukladno odrađenim satima.

Više o cijelom programu pročitajte na https://www.zsemakademija.hr/event/izmjene-poreznih…-i-2023-godine-a/

 

Cilj webinara:

 • analizirati ključne elemente i obilježja izmjene poreznih propisa
 • analizirati utjecaj odgođenih poreza
 • diskutirati, na primjerima iz prakse, izazove primjene poreznih propisa.

 

Sadržaj webinara:

 1. izmjene i dopune Zakon o porezu na dobit
 2. izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak
 3. izmjene i dopune Zakon o porezu na dodanu vrijednost
 4. priznavanje i mjerenje odgođenih poreza
 5. ostale porezne aktualnosti.

 

Pohađanjem ove edukacije dobivate 3 boda iz područja ‘računovodstvo’. Edukacija je priznata kao Apodručje.

 

Kome je program namijenjen?

Stalno stručno usavršavanje prema planu i programu organizatora namijenjeno je ovlaštenim revizorima, revizorskim vježbenicima te svim ostalim profesionalnim računovođama koji žele obnoviti ili unaprijediti svoja stručna znanja i vještine te ovladati aktualnim promjenama u standardima financijskog izvještavanja te poreznim propisima vezanima uz njihovu primjenu. Aktivnosti prema planu i programu mogu pohađati i svi ostali zainteresirani polaznici koji imaju dovoljno predznanja.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 16.12.2022. Broj mjesta na webinaru je ograničen.

Cijena: 400,00 HRK + PDV / 53,09 € + PDV. U iznos je uračunato online predavanje, konzultacije s predavačem nakon seminara.

 

Predavači:

doc. dr. sc. Ivan Čevizović  diplomirao je 2002. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je i magistrirao. Doktorat je stekao 2012. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Od 2002. do 2006. zaposlen je u poduzeću Reconsult d.o.o. gdje je obavlja poslove na mjestu revizora. Daljnju karijeru nastavlja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kao asistent na Katedri za računovodstvo, a 2012. godine prelazi u Hrvatsku zajednicu računovođa i financijskih djelatnika kao urednik-savjetnik gdje radi do kraja 2015. Od 2013. Do 2013. Radio je i kao partner za poreze u BDO Savjetovanju d.o.o. Od 2016. godine nastavlja samostalni posao kao ovlašteni porezni savjetnik. Bio je član i predsjednik Odbora za javni nadzor revizije od 2009. do 2015. Od 2015. do 2019. godine bio je potpredsjednik Hrvatske komore poreznih savjetnika. Predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, te na PDSS Računovodstvo, revizija i analiza na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

 

 

EVENT SPEAKERS

 • Ivan Čevizović
  Certificirani porezni savjetnik, Čevizović Ivan j.t.d. za porezno savjetništvo

  Ivan Čevizović

  Social Links

Izmjene poreznih propisa tijekom 2022. i 2023. godine “A” (WEBINAR)

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar