28 ožu 2023

Kako izbaciti tremu iz svojih javnih nastupa?

 

Opis programa:

Protiv straha i treme u javnom nastupu borimo se govorničkom naobrazbom. Glavni neprijatelji treme i straha su dobra i kvalitetna priprema i razne vježbe kojima prije nastupa suzbijamo nervozu i napetost. Već je i Ciceron govorio da se ljudi boje javnoga govorenja jer ih se tada uvijek procjenjuje. Važno je prihvatiti da je trema sasvim uobičajena i normalna pojava koju proživljava većina, u većoj ili manjoj mjeri, prvenstveno zbog straha od odbijanja. S obzirom na to da publika strah čuje i vidi važno je znati kvalitetno se pripremiti i vježbati izvedbu kako bi minimalizirali utjecaj treme.

 

Po završetku programa, polaznici će:

 • naučiti prepoznati znakove treme
 • otkriti što umanjuje strah od javnog nastupa
 • znati karakteristike uvjerljive govorne izvedbe
 • primijeniti brojne savjete i vježbe za suzbijanje treme od javnoga nastupa.

 

Kome je program namijenjen:

Svima onima koji se ne osjećaju najugodnije prije i tijekom javnog nastupanja.

Ako imate osjećaj da vas trema sputava u vašem izlaganju, ovo je seminar za vas.

 

Način izvođenja seminara:

prezentacija, vježbe.

 

Predavač na seminaru:

dr.sc. Zdravka Biočina doktorirala je 2019. godine na Poslijediplomskom doktorskom studiju lingvistike Sveučilišta u Zagrebu, a na istome sveučilištu je i diplomirala 2014. godine govorništvo i primijenjenu lingvistiku. Dobitnica je nagrade Franjo Marković za znanstveni rad. 2020. godine završila je međunarodnu zimsku školu argumentacije te MINI MBA fokusiran na krizno upravljanje na Luxembourg School of Business. Predavačica je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa gdje izvodi nastavu iz kolegija Govorništvo i Poslovne komunikacije na hrvatskome i engleskome programu. 2021. godine bila je gostujući predavač na diplomskome studiju na Mälardalen University u Švedskoj. Radila je kao fonetičarka na TV Student na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te kao mentorica govorničke škole Grgur Ninski Pravnog fakulteta u Splitu. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim konferencijama iz područja govorništva i komunikacija te objavljuje znanstvene radove iz tih područja.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 23.3.2023. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 250€ + PDV (1.883,63 HRK + PDV). U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 20.2.2023., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (212,50 € + PDV/ 1.601,08 HRK + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 20.2.2023.)*

*Popusti se ne zbrajaju. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

EVENT SPEAKERS

 • Zdravka Biočina
  Phd, lecturer

  Zdravka Biočina

  Social Links

Kako izbaciti tremu iz svojih javnih nastupa?

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar