18 lip 2019

KORPORATIVNO LOBIRANJE – kako utjecati na regulatorni okvir s posebnim osvrtom na prilike u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

 

OPIS SEMINARA:

Predsjedanje Vijećem EU nudi posebnu priliku privatnom sektoru da utjece na nacionalne prioritete i kroz to formira kljucne inicijative na EU razini. Seminar je predviđen za predsjednike uprava, članove uprava i one koji donose odluke o tome žele li proaktivan ili defanzivan odnos svoje kompanije prema državnim institucijama. U slučaju da se želite uključiti i ne čekati da se stvari dogode, ovaj seminar otvorit će vam vrata u široki prostor korporativnog lobiranja koji je u Hrvatskoj u potpunim začecima i percipiran kao nepostojeći. Po završetku seminara, polaznici će imati uvid u različite modele lobiranja koristeći najmodernije metode i tehnike koje se koriste u centrima moći kao što su Bruxelles i Washington.

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN?

 • predsjednicima uprava
 • članovima uprava
 • direktorima
 • vlasnicima tvrtki.

NAČIN IZVOĐENJA SEMINARA:

 • praktični primjeri
 • studije iz realnog sektora.

PREDAVAČ:

Natko Vlahović vlasnik je tvrtke VLAHOVIĆ GRUPA d.o.o. prve specijalizirane firme za poslovno lobiranje u Hrvatskoj i Bruxellesu. Od 2008. do danas obnašao je različite dužnosti u Hrvatskom društvu lobista. Natko je 2005. godine postao prvi akreditirani hrvatski lobist jedne poslovne asocijacije u Europskom parlamentu.  Prije pokretanja vlastitog biznisa radio je sedam godina za Hrvatsku obrtničku komoru kao lobist i voditelj ureda u Bruxellesu. Sudjelovao je u lobiranju i akviziciji mnogih europskih i regionalnih projekata i savjetovao domaće i strane organizacije. Bio je aktivno uključen u pregovarački proces RH i Europske unije. Proteklih 17 godina organizirao je i vodio mnoge domaće i međunarodne projekte na najvišoj državnoj razini. Suosnivač je prve poslovne udruge koja se bavi lobiranjem za hrvatske poslovne interese u Bruxellesu – Croatia EU Business Council. Početkom 2012. godine usavršavao se u najvećoj američkoj lobističkoj firmi Patton Boggs, LLP u Washingtonu. Poslovnu karijeru započeo je 1999. godine u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama, radeći na poslovima odnosa s javnošću i gospodarske promocije.

 1. završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu.

Ko-autor je knjige „Profesionalni lobist“ i kontributor u knjizi „Lobbying in Europe
1999. diplomirao je s najvišim počastima (summa cum laude) političke znanosti i međunarodne odnose na St. Francis College u New Yorku, SAD.

2005. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu završio je stručni poslijediplomski studij iz područja hrvatskog političkog sustava i upravljanja u državnoj upravi.

2006. završio je stručni poslijediplomski studij iz područja menadžmenta i poslovnog upravljanja (Executive MBA) na poslovnoj školi Bled u Sloveniji (IEDC-Bled School of Management).
2011. završio je The Public Affairs and Advocacy Institute na American Univeristy u Washingtonu

INFORMACIJE I PRIJAVE:

Prijave traju do 17.06.2019. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 899,00 kn + PDV.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 07.06.2019.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemacademy.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

EVENT SPEAKERS

 • Natko Vlahović, MBA

  Natko Vlahović, MBA

  Social Links

KORPORATIVNO LOBIRANJE – kako utjecati na regulatorni okvir s posebnim osvrtom na prilike u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

  [recaptcha]

  Podijeli seminar