Kriptovalute-kao-alternativni-oblik-ulaganja
21 lis 2022

Kriptovalute – kao alternativni oblik ulaganja

Opis seminara:

Kriptovalute postaju sve popularniji izvor ulaganja i trgovanja što zahtjeva podrobno poznavanje tržišta te znanja o sigurnom ulaganju u virtualne valute. Za razumijevanje svijeta kriptovaluta potrebno je spoznati fundamentalne principe prema kojima kriptovalute funkcioniraju. Obzirom na to prvi zadatak je predstaviti odrednice blockchain tehnologije. Seminar „Kriptovalute – kao alternativni oblik ulaganja“ za cilj ima objasniti glavna obilježja kriptovaluta, usporediti kriptovalute s ostalim klasama investicijske imovine, prikazati domaći i inozemni regulatorni okvir kriptovaluta, primjere korištenja kriptovaluta, predstaviti trendove i perspektive kriptovaluta u budućnosti.

Polaznici će uvidjeti razliku između virtualnih i digitalnih kriptovaluta kako bi razumjeli koncept kriptovaluta kao business modela. Kako bi razumjeli načine i stilove trgovanja kriptovalutama, potrebno je osvijestiti koji su rizici povezani s takvim trgovanjem. Cilj seminara je prezentirati 3 vrste analiza kriptovaluta: tehnička, fundamentalna i on-chain analiza. Polaznici će uvidjeti postoji li utjecaj Središnje banke na tržište kriptovaluta. Prilikom rasprave o pitanju jesu li kriptovalute više od špekulativnog ulaganja i mogu li se promatrati kao alternativni oblik ulaganja, također je potrebno razumjeti i moguće negativnosti vezane uz ulaganje u kriptovalute.

 

Po završetku programa, polaznici će moći:

 • dobiti teorijska znanja vezana uz glavna obilježja kriptovaluta
 • dobiti uvid u sličnosti i razlike kriptovaluta s ostalim klasama investicijske imovine
 • dobiti uvid u moguće rizike kod investiranja u kriptovalute
 • dobiti uvid u najnoviji regulatorni i porezni tretman kriptovaluta
 • upoznati se sa stilovima trgovanja kriptovalutama
 • upoznati se s vrstama analiza kriptovaluta.

 

Kome je program namijenjen?

Individualnim investitorima, fond managerima, financijskim managerima u poduzećima, investicijskim i financijskim analitičarima, malim i srednjim poduzetnicima, bankarima te poslovnim savjetnicima.

 

Potrebna predznanja: 

Nije neophodno.

 

Način izvođenja webinara:

 • Prezentacija
 • Primjeri iz prakse.

 

 

Predavač na webinaru:

mr. sc. Josip Vuković diplomirao je Financije, bankarstvo i osiguranje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Na istom fakultetu kasnije je i magistrirao međunarodni marketing. Radno iskustvo u realnom sektoru, Belupo d.o.o./Podravka d.d. i Agrokor d.d., nadopunjeno je kasnije iskustvom u komercijalnom i investicijskom bankarstvu u Raiffeisenbank Austria d.d. te međunarodnoj financijskoj instituciji, Europskoj banci za obnovu i razvoj („EBRD“) sa sjedištem u Londonu.

U EBRD-ovom Uredu u Zagrebu, Vuković je radio kao bankar skoro 17 godina, gdje je vodio kreditirao najveće i najznačajnije kompanije i financijske institucije u Republici Hrvatskoj. Klijenti koji je vodio bili su između ostalih: INA d.d., HEP d.d., Plinacro d.o.o., HAC d.o.o., Hrvatske ceste d.o.o., HŽ Infrastruktura d.o.o., Zagrebačka banka d.d., PBZ d.d., Raiffeisen leasing d.o.o., Lučke uprave Dubrovnik, Šibenik, Split i dr.

Posao bankara uključuje kompletan proces od marketinga, kontaktiranja potencijalnih klijenata, organizacije sastanaka, strukturiranja financiranja, pripremanja kreditnih aplikacija, prezentiranja i obrane istih na tijelima Banke, preko izrade modela, uključivanja u izradu pravnih dokumenata (ugovora o kreditu, jamstvu i dr.), pregovaranja pravne dokumentacije pa sve do aktivne uključenosti u proces odobrenja sredstava i kasniji monitoring svih potpisanih transakcija.

Unutar EBRD-a Vuković je prošao sve hijerarhijske razine i zadnja titula koju je imao je bila Associate Director, Senior Banker, najviša profesionalna titula unutar EBRD-a. U početku, kako je Ured EBRD-a bio relativno mali, Vuković je pokrivao gotovo sve sektore. Kasnije, kao je Ured rastao, Vuković se specijalizirao za sektor energetike i prometne infrastrukture i bio je glavni bankar EBRD-a u Zagrebu za ta dva sektora u Republici Hrvatskoj. Jedna od velikih zadaća u EBRD-u je bio i monitoring potpisanog portfelja koji je iznosio nekih 600 milijuna eura. Glavnina kreditiranja se odnosila na korporativne kredite, a jedan dio se odnosio i na projektno financiranje.

Vuković je danas vlasnik kompanije za poslovno savjetovanje. Na Sveučilištu Sjever, Koprivnica/Varaždin, angažiran je u zvanju predavača na kolegijima: Poslovne financije i financijski management, Budžetiranje kapitala, Računovodstvo i financije, Infrastruktura poduzetništva i EU fondovi i  Makroekonomija, a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu je doktorand.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 17.10.2022. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.883,63 kn + PDV / 250,00 € + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 03.10.2022., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.601,08 kn + PDV / 212,50 € + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 03.10.2022.)*

*Popusti se ne zbrajaju. 

 

 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 5 radnih dana prije početka edukacije. U slučaju da ne zaprimimo uplatu kotizacije najkasnije 5 radnih dana prije početka edukacije, smatrat će se da ste otkazali svoje sudjelovanje na edukaciji. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatci koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim internim analizama i ni u kom slučaju neće biti dani trećim stranama. Vaše podatke po Vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

 

EVENT SPEAKERS

 • Josip Vuković

  Josip Vuković

  Social Links

Kriptovalute – kao alternativni oblik ulaganja

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar