18 svi. 2020

Lego simulacija lean managementa

 

OPIS SEMINARA:

Uz pomoć LEGO simulacije demonstriramo kako je lean menadžment način za eliminaciju waste (rasipnosti), smanjenje vremena trajanja procesa i poboljšanje efikasnost unutar organizacije. Lean se fokusira na tok procesa i kako eliminirati muda – japansku riječ za rasipnost. Lean menadžment karakterizira manje svega: manje rasipnosti, ljudskog napora, investiranja u alate, inventar i razvojnog vremena za implementaciju novih procesa.

Seminar pokriva pojmove lean menadžmenta, lean menadžmenta principe, koncepte toka i stalnog poboljšanja, osnovne zahtjeve lean-a i kao ih primijeniti u praksi.

Simulacija  i seminar su veoma interaktivni, ne samo kroz odgovore na pitanja koja lean postavlja, nego i kroz razne primjere iz prakse i različita iskustva gdje je lean doveo do znatnih poboljšanja koristeći ideju kontinuiranog poboljšanja (kaizen) i eliminiranja rasipnosti (waste).

Ovo je interaktivna simulacija u kojoj sudionici rade u timovima u maloj LEGO proizvodnoj liniji, imaju problema i primjenjuju LEAN prakse kako bi ih savladali. Tijekom simulacije polaznici praktične aktivnosti s retrospektivom / diskusijama i sadržajima, nadalje sudionici će tijekom radionice biti upoznati s pojmovima kao što su:

 • push vs. pull sustavi
 • Kanban
 • sistemsko razmišljanje
 • radne ćelije
 • rasipnost
 • Kaizen.

Seminar će ilustrirati rezultate implementacije lean-a kroz različite case studies i primjere iz prakse.

 

PO ZAVRŠETKU PROGRAMA, POLAZNICI ĆE:

 • moći razviti vještine za implementaciju lean-a unutar svog radnog okruženja s ciljem kontinuiranog poboljšanja procesa i procedura za postizanja veće učinkovitosti i efikasnosti
 • biti u stanju primijeniti alate i metode lean menadžmenta za analizu procesa kao i planiranja poboljšanja procesa
 • svladati osnovne koncepte lean menadžmenta da bi mogli pokrenuti inicijalni program procesa kontinuiranog poboljšanja unutar organizacije

 

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN?

Nižem, srednjem i visokom menadžmentu uslužnih industrija (na primjer: financijska, IT, zdravstvena, farmaceutska, proizvodna i sve druge industrije gdje lean može pomoći poboljšati procese u različitim funkcionalnim dijelovima organizacije).

 

 

PREDAVAČI:

Dr.sc. Goran Oblaković prodekan je za preddiplomske studije, te voditelj smjera Executive MBA na diplomskom studiju poslovne administracije na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Doktorirao je na Odjelu za management, Sveučilište St. Gallen, Švicarska, obranivši disertaciju „Risk Management at the Strategic and Operational Levels of Swiss Banks: Current Status and the Lessons Learned from the Subprime Crisis“. Magistrirao je na Sveučilištu Indiana Southeast, SAD, iz područja strateških financija (MSSF) i poslovne administracije (MBA), gdje je također i diplomirao poslovnu administraciju. Od 2013. je član Katedre za management, poduzetništvo i digitalnu transformaciju na Zagrebačkoj Školi Ekonomije i Managementa, gdje predaje kolegije strateški management, management proizvodnih operacija i poduzetništvo. Područja znanstvenog i stručnog interesa su mu upravljanje lancima opskrbe, upravljanje rizicima i promjenama i strategija. Prije nego što je upisao doktorat na Sveučilištu St. Gallen radio je u SAD-u i Europi. Višegodišnje iskustvu iz područja logistike je stekao u kompanijama  Target Crop. i FedEx, te Ujedinjenim Narodima. Također, radio je za Sveučilište Indiana i nekoliko startup-a. Zajedno s kolegom dr.sc. Silić Mariom vodio je in-house seminar na temu Analiza i Optimiranje Procesa za management direkcije Kauflanda, te druge otvorene seminare iz područja strateškog i operacijakog managementa.  Radio je kao konzulant ili predavač za niz renomiranih kompanija kao što CargoLux, Ericcson, ZABA, Grawe, Podravka, Bambi, itd.

 

INFORMACIJE I PRIJAVE:

Prijave traju do 15.05.2020. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 04.05.2020., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.615,00 kn + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 04.05.2020.)*

*Popusti se ne zbrajaju. 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemacademy.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

 

EVENT SPEAKERS

 • Goran Oblaković

  Goran Oblaković

  Social Links

Lego simulacija lean managementa

Podijeli seminar