29 ruj 2021

Osnove Controllinga

Opis seminara:

Citat Petera Druckera “Ne možete upravljati onim što ne možete izmjeriti” ili Pirellijeva tvrdnja “Moć je ništa bez kontrole” jasno ilustriraju potrebu korištenja podataka u korporativnom upravljanju. Ali tko pruža menadžmentu informacije koje su bitne za donošenje odluka? Uz podatke relevantne za tržište, računovodstvo obično daje i odgovarajuće financijske podatke povezane s prošlošću. U modernim tvrtkama Controlling preuzima funkciju navigatora. Prikupljanjem i analizom višefunkcionalnih podataka i davanjem preporuka za djelovanje, Controlling svojim holističkim pristupom podržava menadžment u strateškom i operativnom upravljanju tvrtkom. Cilj seminara je upoznati polaznike s Controlling konceptom i kako ono konkretno može pridonijeti održivom uspjehu tvrtke kroz odgovarajuću organizaciju, procese i alate.

Program pruža pregled razvoja Controllinga kao funkcije podrške upravljanju i njegovog trenutnog oblikovanja u smislu opsega, potrebnih vještina, organizacijskog rasporeda i alata. Slijedeći TRAC logiku, metodologija Controllinga zatim se zajednički razrađuje u odgovarajućim fazama: postavljanje i planiranje ciljeva, mjerenje realizacije, analiza izvedbe (odstupanja) te korektivne mjere.

Imajući na umu digitalizaciju poslovnog okruženja (industrija 4.0, veliki podaci, internet stvari, oblak, itd.) i sve veću važnost brige o okolišu, analizirat će se utjecaji ovih zbivanja na Controlling.

 

Po završetku programa, polaznici će:

  • Razumjeti bitne komponente Controlling sustava
  • Znati koji su najvažniji Controlling alati i kako ih primijeniti
  • Znati što je potrebno za pokretanje i korištenje Controllinga u poslovnog praksi
  • Biti u stanju sastaviti profesionalna izvješća kako bi promovirali svoje poruke, smanjili njihovu složenost i tako povećali privlačnost i upotrebu
  • Unaprijediti svoje komunikacijske vještine kao poslovni partner i pokretač promjena.

 

Seminar je namijenjen:

Direktori, menadžeri i rukovoditelji koji žele unaprijediti svoje sposobnosti sprečavaju kriza i / ili u uspješnijim upravljanjem kriznim situacijama.

 

Potrebna predznanja:

Osnovno razumijevanje elementarnih funkcija unutar poduzeća i osnovno poznavanje financijskih izvještaja.

 

Način izvođenja seminara:

  • Prezentacija
  • Studije poslovnih slučaja
  • Individualni i grupni zadaci
  • Profesionalna razmjena
  • Check liste.

 

Raspored:

 

 Vrijeme Teme
09:00 – 10:30 Controlling kao suvremena funkcija podrške upravljanju
10:30 – 10:45 Pauza za kavu
10:45 – 12:30 TRAC: Metodologija Controllinga po fazama (Target/cilj, Realisation/realizacija)
12:30 – 13:30 Pauza za ručak
13:30 – 15:00 TRAC: Metodologija Controllinga po fazama (Analysis/analiza, Correction/korekcija)
15:00 – 15:15 Pauza za kavu
15:15 – 16:30 Trendovi u Controllingu (industrija 4.0, zelena ekonomija)

 

 

Predavač na seminaru:

dr.sc. Dino Dogan diplomirao je ekonomiju i informatiku 1988. godine na ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Iste godine postaje znanstveni asistent na katedri za strateški menadžment na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. 1993. godine stekao je doktorat na Sveučilištu u Stuttgartu s radom “Strateško upravljanje logistikom”.

Tijekom 25 godina obnašao je menadžereske funkcije i bio član uprave (CFO, CEO) u Alcatelu, Telekom Austria Group, Deutsche Telekom Group i JCDecaux Group. Za uspješno spajanje Mobilkom Austria i Telekom Austria 2010. godine, dr. Dogan je dobio Europsku nagradu Change Communication Award. Također je surađivao s Boston Consulting Group kao viši savjetnik. Danas je dekan Luksemburške poslovne škole u Luksemburgu te vlasnik i direktor zagrebačke tvrtke Macaklin d.o.o.

Tijekom godina bio je gost profesor na ekonomskim fakultetima sveučilišta u Stuttgartu i u Zagrebu, kao i na poslovnoj akademiji u Stuttgartu. Dr. Dogan je viši predavač na Zagrebačkoj Školi Ekonomije i Menadžmenta. Suosnivač je njemačke međunarodne škole u Zagrebu. Član je Savjetodavnog odbora zagrebačke zaklade “Znanje na poslu” i nekoliko je godina bio predsjednik tog odbora. Od 2012. do 2014. bio je predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore u Zagrebu, a danas je počasni predsjednik komore. Dr.  Dogan također je bio savjetnik jedne zapadnoeuropske vlade za projekt transformacije. Aktivan je član Rotary kluba Zagreb. Nadalje, dr. Dogan je autor mnogih znanstvenih i praktičnih publikacija.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 23.09.2021. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 10.09.2021., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.615,00 kn + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 10.09.2021.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

 

 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 5 radnih dana prije početka edukacije. U slučaju da ne zaprimimo uplatu kotizacije najkasnije 5 radnih dana prije početka edukacije, smatrat će se da ste otkazali svoje sudjelovanje na edukaciji. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatci koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim internim analizama i ni u kom slučaju neće biti dani trećim stranama. Vaše podatke po Vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

Osnove Controllinga

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar