23 stu 2021

Otkrivanje financijskih prijevara (WEBINAR)

PROGRAM STALNOG STRUČNOG USAVRŠAVANJA OVLAŠTENIH REVIZORA U 2021.

 

ZŠEM – Poslovna akademija uz suglasnost Ministarstva financija provodi program stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora u 2021. godini.

U plan i program aktivnosti stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora za 2021. godinu uključili smo teme iz područja računovodstva koje je Ministarstvo financija objavilo kao prioritetne s oznakom „A“ kao i druge računovodstvene teme koje su aktualne i relevantne  za obavljanje revizorskih usluga. Teme se odnose na primjenu Hrvatskih standarada financijskog izvještavanja i Međunarodnih standarada financijskog izvještavanja te ne aktualnosti koje proizlaze iz njihove promjene. Teme također pokrivaju i porezne aspekte primjene pojedinih standarada. Svaka edukacija donosi 5 priznatih bodova.

Više o cijelom programu pročitajte na www.zsemakademija.hr/usavrsavanje-revizora-2/

 

Cilj webinara:

 • Razlikovati između prijevarnog financijskog izvještavanja i pronevjere imovine.
 • Analizirati trokut prijevare
 • Diskutirati revizorovu odgovornost za procjenu rizika od prijevare i otkrivanje značajnih pogrešaka uslijed prijevare.
 • Prepoznati posebna područja rizika od prijevare i razviti postupke za otkrivanje prijevara.

 

Sadržaj webinara:

 1. Trokut prijevare
 2. Profesionalni skepticizam i procjena rizika od prijevare
 3. Prijevarno financijsko izvještavanje vs. zloupotreba imovine
 4. „Red flags“ fiktivnog izvještavanja
 5. Analiza slučajeva prijevarnog financijskog izvještavanja.

 

Kome je program namijenjen?

Stalno stručno usavršavanje prema planu i programu organizatora namijenjeno je ovlaštenim revizorima, revizorskim vježbenicima te svim ostalim profesionalnim računovođama koji žele obnoviti ili unaprijediti svoja stručna znanja i vještine te ovladati aktualnim promjenama u standardima financijskog izvještavanja te poreznim propisima vezanima uz njihovu primjenu. Aktivnosti prema planu i programu mogu pohađati i svi ostali zainteresirani polaznici koji imaju dovoljno predznanja.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 20.11.2021. Broj mjesta na webinaru je ograničen.

Cijena: 500,00HRK + PDV. U iznos je uračunato online predavanje, konzultacije s predavačem nakon seminara.

 

Predavači:

dr.sc. Branka Remenarić doktorirala je 2012. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku na temu: “Međuovisnost mirovinskih planova i financijske stabilnosti poslovnih subjekata u RH”. Diplomirala je i magistrirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (PDS Računovodstvo, revizija i financije). Godine 2012. završila je International Faculty Development Program na IESE Business School u Barceloni – University of Navarra. Član je uredničkog odbora stručnog časopisa Računovodstvo i financije kojeg izdaje Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika. Zaposlena je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, te predaje na kolegijima iz područja računovodstva i poreza. Gostovala je kao predavač na MBA programu sveučilišta Tecnológico deMonterrey u 2013.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

EVENT SPEAKERS

 • Branka Remenarić

  Social Links

Otkrivanje financijskih prijevara (WEBINAR)

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.

Podijeli seminar