04 pro 2020

People Analytics

Opis seminara:

Prema najnovijem istraživanju My HR Future, na prvom mjestu HR vještina potrebnih za budućnost nalazi se “people analytics”. Vještina razumijevanja, upravljanja i korištenja podataka u svrhu donošenja odluka o ljudima jedna je od vještina koja u najvećoj mjeri nedostaje HR stručnjacima. Ukoliko se ovakva situacija ne promijeni, analitiku ljudi preuzeti će druge poslovne funkcije i time oslabiti važnost i moć funkcije HR-a. Područje upravljanja ljudskim potencijalima u današnje vrijeme mora biti bazirano na kvalitetnoj analitici i vođeno podacima. Svrha ovog seminara je uvesti polaznike u područje HR analitike naznačujući važnost ne samo metrike, već i prediktivnih analiza koje imaju moć predviđanja budućih poslovnih i ljudskih ishoda. Seminar je zamišljen kao praktična radionica, gdje će putem analize realnih podataka polaznici steći konkretne vještine korištenja analitike te donošenja odluka vezanih uz ljude temeljem podataka. Osnovno znanje statistike je poželjni, ali nije neophodno za praćenje seminara.

Osmisli smo ovaj seminar sa ciljem uvođenja polaznika u područje mjerenja i analitike u ljudskim potencijalima. U prvom dijelu polaznicima će biti prikazano stanje područja, kako kroz praktične primjere i modele, tako i kroz stav akademske zajednice. U drugom dijelu, kroz primjere najbolje prakse, polaznici će steći uvid u to kako HR analitiku rade najbolji te kako se isti primjeri mogu preslikati u novi kontekst učeći pritom kako osmisliti projekt HR analitike u vlastitoj organizaciji. Kroz brojne praktične vježbe u programima Excel i SPSS, polaznici će raditi na analizama podataka, razumijevanju rezultata te primjeni rezultata u donošenju odluka i planiranju budućih HR aktivnosti. Kroz ovakve vrijedne praktične vježbe, polaznici će steći znanje oblikovanja projekata HR analitike, mjerenja, analitike i donošenja odluka temeljem podataka. Naposljetku, polaznici će osmisliti način na koji podatke iz vlastitih tvrtki koristiti u predviđanju važnih ljudskih ishoda i kako pokrenuti projekte HR analitike u vlastitim tvrtkama.

 

Po završetku programa, polaznici će:

 • razumjeti područje HR analitike i primjere najboljih praksi
 • primijeniti primjere najboljih praksi HR analitike u novom kontekstu
 • provesti prediktivne analize i interpretirati rezultate
 • dati prijedlog HR aktivnosti temeljem podataka
 • predložiti projekt HR analitike u vlastitoj organizaciji.

 

Kome je program namijenjen:

Glavni izvršni menadžeri (CEO), Menadžeri, HR menadžeri i specijalisti, podatkovni analitičari/stručnjaci

 

Seminar će se sastojati od:

 • predavanja
 • praktičnih vježbi
 • analiza slučajeva
 • grupnih diskusija.

 

Predavači:

Dr.sc. Ivona Škreblin Kirbiš doktorirala je u području socijalne psihologije 2005. godine pri Sveučilištu u Trstu pod mentorstvom svjetski poznatog američkog profesora Wicklund. Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa predaje na preddiplomskom i diplomskom studiju kolegije koji se odnose na primjenu socijalne psihologije u menadžmentu ljudskih potencijala i organizacijskom ponašanju. Ima preko 15 godina iskustva u dizajniranju istraživanja, mjerenjima i analizi podataka koje je stekla kroz akademska i primijenjena istraživanja u području ljudskih potencijala i istraživanju tržišta. Više od 10 godina bavi se područjem menadžmenta ljudskih potencijala kroz nastavu, istraživanja i projekte za tvrtke. Sudjelovala je od samog početka u osmišljavanju i implementaciji projekta vanjskog vrednovanja obrazovanja. Jedna je od voditeljica ZŠEM-ovog projekta HR analitike i uključena je u rad ZŠEM-ovog Career centra s naglaskom na aktivnosti razvoja karijere. Njeni znanstveno-istraživački radovi u području primjene socijalne psihologije u ekonomiji i menadžmentu i menadžmentu ljudskih potencijala predstavljeni su na međunarodnim konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu te objavljeni u recenziranim hrvatskim i inozemnim časopisima.

 

Dr.sc. Andrijana Mušura Gabor među prvima u Hrvatskoj je 2013. godine doktorirala  ekonomsku  psihologiju pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM) predaje na preddiplomskom i diplomskom studiju niz kolegija koji uključuju primjenu psihologije u području ekonomije, marketinga i organizacije. Dugi niz godina vodi institucionalna istraživanja na ZŠEM-u, što uključuje mjerenja zadovoljstva i prediktivnu analitiku. Usavršavala se kroz studijske boravke na partnerskim sveučilištima u SAD-u, Španjolskoj i Nizozemskoj. Autorica je brojnih radova iz područja ekonomske psihologije, uglavnom prezentiranih i objavljenih na međunarodnim konferencijama i u inozemnim recenziranim znanstvenim časopisima. Aktivno surađuje sa poslovnom zajednicom u vidu provođenja primijenjenih istraživanja, konzultantskih usluga i pozivnih predavanja. Održala je brojne seminare i radionice za hrvatske tvrtke na teme donošenja odluka, timskog rada, emocionalne inteligencije i leadershipa. U javnosti je prepoznata kao stručnjakinja  u  području  potrošačke  psihologije,  poslovnog  odlučivanja  te  praktične  primjene  bihevioralne  znanosti. Redovno piše za poslovne portale.

 

INFORMACIJE I PRIJAVE:

Prijave traju do 03.12.2020. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 23.11.2020., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.615,00 kn + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do23.11.2020.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemacademy.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

EVENT SPEAKERS

 • Ivona Škreblin Kirbiš

  Ivona Škreblin Kirbiš

  Social Links

 • Andrijana Mušura Gabor

  Andrijana Mušura Gabor

  Social Links

People Analytics

[recaptcha]

Podijeli seminar