19 tra 2023

Računovodstveni aspekt uvođenja eura u Republici Hrvatskoj i primjena MRS 21 Učinci promjena tečaja stranih valuta “A” (WEBINAR)

PROGRAM STALNOG STRUČNOG USAVRŠAVANJA OVLAŠTENIH REVIZORA U 2023.

 

ZŠEM – Poslovna akademija uz suglasnost Ministarstva financija provodi program stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora u 2023. godini.

U plan i program aktivnosti stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora za 2023. godinu uključili smo teme iz područja računovodstva koje je Ministarstvo financija objavilo kao prioritetne s oznakom „A“ kao i druge računovodstvene teme koje su aktualne i relevantne  za obavljanje revizorskih usluga te teme iz područja ‘ostalo’. Teme se odnose na primjenu Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja i Međunarodnih standarda financijskog izvještavanja te na aktualnosti koje proizlaze iz njihove promjene. Teme također pokrivaju i porezne aspekte primjene pojedinih standarda. Pohađanjem edukacija dodjeljuju se bodovi sukladno odrađenim satima.

Više o cijelom programu pročitajte ovdje.

 

Cilj webinara:

  • identificirati odnose i transakcije povezanih osoba,
  • analizirati otvorene stavaka između subjekta i povezanih osoba,
  • analizirati potrebne objave o povezanim osobama
  • diskutirati, na primjerima iz prakse, izazove primjene MRS 24.

 

Sadržaj webinara:

  1. računovodstveni tretmana transakcija i stanja u stranim valutama
  2. svođenja rezultata i financijskog položaja inozemnog poslovanja
  3. svođenje početnih stanja nakon uvođenja eura u Republici Hrvatskoj
  4. objavljivanje usporednih podataka nakon uvođenja eura u Republici Hrvatskoj
  5. primjeri iz prakse.

 

Pohađanjem ove edukacije dobivate 3 boda iz područja ‘računovodstvo’. Edukacija je priznata kao ‘A‘ područje.

 

Kome je program namijenjen?

Stalno stručno usavršavanje prema planu i programu organizatora namijenjeno je ovlaštenim revizorima, revizorskim vježbenicima te svim ostalim profesionalnim računovođama koji žele obnoviti ili unaprijediti svoja stručna znanja i vještine te ovladati aktualnim promjenama u standardima financijskog izvještavanja te poreznim propisima vezanima uz njihovu primjenu. Aktivnosti prema planu i programu mogu pohađati i svi ostali zainteresirani polaznici koji imaju dovoljno predznanja.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 17.4.2023. Broj mjesta na webinaru je ograničen.

Cijena: 60€ + PDV (452,07 HRK + PDV). U iznos je uračunato online predavanje, konzultacije s predavačem nakon seminara.

 

Predavači:

doc. dr. sc. Ivan Čevizović  diplomirao je 2002. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje je i magistrirao. Doktorat je stekao 2012. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Od 2002. do 2006. zaposlen je u poduzeću Reconsult d.o.o. gdje je obavlja poslove na mjestu revizora. Daljnju karijeru nastavlja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kao asistent na Katedri za računovodstvo, a 2012. godine prelazi u Hrvatsku zajednicu računovođa i financijskih djelatnika kao urednik-savjetnik gdje radi do kraja 2015. Od 2013. Do 2013. Radio je i kao partner za poreze u BDO Savjetovanju d.o.o. Od 2016. godine nastavlja samostalni posao kao ovlašteni porezni savjetnik. Bio je član i predsjednik Odbora za javni nadzor revizije od 2009. do 2015. Od 2015. do 2019. godine bio je potpredsjednik Hrvatske komore poreznih savjetnika. Predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, te na PDSS Računovodstvo, revizija i analiza na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

 

dr. sc. Branka Remenarić doktorirala je 2012. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku na temu: “Međuovisnost mirovinskih planova i financijske stabilnosti poslovnih subjekata u RH”. Diplomirala je i magistrirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (PDS Računovodstvo, revizija i financije). Godine 2012. završila je International Faculty Development Program na IESE Business School u Barceloni – University of Navarra. Član je uredničkog odbora stručnog časopisa Računovodstvo i financije kojeg izdaje Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika. Zaposlena je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, te predaje na kolegijima iz područja računovodstva i poreza. Gostovala je kao predavač na MBA programu sveučilišta Tecnológico deMonterrey u 2013.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

 

Računovodstveni aspekt uvođenja eura u Republici Hrvatskoj i primjena MRS 21 Učinci promjena tečaja stranih valuta “A” (WEBINAR)

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar