11 svi. 2020

Storytelling

 

 

Opis seminara:

U svojoj godišnjoj poruci Jeff Bezos, CEO Amazona, istaknuo je kako zabranjuje korištenje PowerPointa na sastancima izvršnih direktora. Naime, narativna je struktura učinkovitija od PowerPointa. Priče utječu na slušatelje na emocionalnoj razini, a ne samo intelektualno. Nadalje, one su ključan faktor u zadržavanju pozornosti publike stoga ne čudi da je priča dio kompozicije govora još od antike. Neuroznanstvenici su kroz svoja istraživanja dokazali kako je ljudski mozak predodređen za priče, odnosno narative. Drugim riječima, pripovijedanje nam je usađeno. Kroz priče ljudi doživljavaju svijet i ostvaruju komunikaciju. U poslovnom svijetu narativ je bitan jer pridonosi boljem prisjećanju informacija i glavnih poruka, te zbog toga ne iznenađuje da je storytelling jedna od najpopularnijih tehnika javnog nastupanja 21. stoljeća. Storytelling koristimo svakodnevno, samo trebamo naučiti kako ga kvalitetno upotrijebiti u poslovnom komuniciranju. Ovaj seminar upoznat će vas s glavnim tehnikama storytellinga jer nije svaka priča dobra priča.

 

Po završetku programa, polaznici će moći:

 • naučiti glavne tehnike storytellinga
 • savladati informiranje i uvjeravanje kroz pripovijedanje
 • naučiti strukturirati pripovijedanje i povezati ga s temom o kojoj govorimo
 • implementirati pričanje priča u svakodnevno poslovno komuniciranje
 • osnažiti pripovjedača u sebi.

 

Seminar je namijenjen:

 • svima koji žele pridobiti i zadržati pozornost publike
 • nadograditi svoje vještine javnog nastupanja
 • naučiti inovativno prezentirati.

 

Za pohađanje seminara nije potrebno predznanje.

 

Način izvođenja seminara:

Prezentacije, video primjeri, vježbe, individualan rad.

 

 

Predavač na seminaru:

Zdravka Biočina doktorirala je 2019. godine na Poslijediplomskom doktorskom studiju lingvistike (Sveučilište u Zagrebu). Primijenjenu lingvistiku i govorništvo diplomirala je s izvrsnom ocjenom 2014. godine s radom Govorna izvedba i argumentacija hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu. Tijekom studija dvije je akademske godine bila demonstratorica Odsjeka za fonetiku na predmetu Govorništvo. Nagradu Franjo Marković dobila je za znanstveni rad 2013. godine. Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa izvodi nastavu na hrvatskome i engleskome jeziku iz predmeta Govorništvo i Poslovne komunikacije. Bila je fonetičar na TV Student na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te mentorica govorničke škole Grgur Ninski Pravnog fakulteta u Splitu. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim konferencijama iz područja govorništva i komunikacija te je objavila pet članaka. Održala je dva predavanja na Zagrebačkom lingvističkom krugu.

Informacije i prijave:

Prijave traju do 11.05.2020. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 27.04.2020., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.615,00 kn + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 27.04.2020.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

 

Kontakt:

ZŠEM – Poslovna Akademija d.o.o.

tel: 01/4500 307

fax: 01/4830 782

e-mail: info@zsemakademija.hr

web: www.zsemkademija.hr

 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemakademija.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

EVENT SPEAKERS

 • Zdravka Biočina

  Zdravka Biočina

  Social Links

Storytelling

Podijeli seminar