22 lis 2021

Storytelling

Opis seminara:

U svojoj godišnjoj poruci Jeff Bezos, CEO Amazona, istaknuo je kako zabranjuje korištenje PowerPointa na sastancima izvršnih direktora. Naime, narativna je struktura učinkovitija od PowerPointa. Priče utječu na slušatelje na emocionalnoj razini, a ne samo intelektualno. Nadalje, one su ključan faktor u zadržavanju pozornosti publike. Stoga ne čudi da je priča dio kompozicije govora još od antike. Neuroznanstvenici su kroz svoja istraživanja dokazali kako je ljudski mozak predodređen za priče, odnosno narative. Drugim riječima, pripovijedanje nam je usađeno. Kroz priče, ljudi doživljavaju svijet i ostvaruju komunikaciju. U poslovnom svijetu narativ je bitan jer pridonosi boljem prisjećanju informacija i glavnih poruka. Stoga ne iznenađuje da je storytelling jedna od najpopularnijih tehnika javnog nastupanja 21. stoljeća. Storytelling koristimo stalno, samo trebamo naučiti kako ga kvalitetno upotrijebiti u poslovnom komuniciranju. Ovaj seminar upoznat će vas s glavnim tehnikama storytellinga jer nije svaka priča dobra priča.

 

Po završetku programa, polaznici će moći:

 • Naučiti glavne tehnike storytellinga
 • Savladati informiranje i uvjeravanje kroz pripovijedanje
 • Naučiti strukturirati pripovijedanje i povezati ga s temom o kojoj govorimo
 • Implementirati pričanje priča u svakodnevno poslovno komuniciranje
 • Osnažiti pripovjedača u sebi.

 

Seminar je namijenjen:

 • Svima koji žele pridobiti i zadržati pozornost publike
 • Nadograditi svoje vještine javnog nastupanja
 • Naučiti inovativno prezentirati.

 

Za pohađanje seminara nije potrebno predznanje.

 

Način izvođenja seminara:

Prezentacije, video primjeri, vježbe, individualan rad.

 

Predavač na seminaru:

dr.sc. Zdravka Biočina doktorirala je 2019. godine na Poslijediplomskom doktorskom studiju lingvistike (Sveučilište u Zagrebu). Dobitnica je nagrade Franjo Marković za znanstveni rad. Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa izvodi nastavu na hrvatskome i engleskome jeziku iz predmeta Govorništvo i Poslovne komunikacije. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim konferencijama iz područja govorništva i komunikacija te objavljuje znanstvene radove iz tih područja.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 18.10.2021. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma i osvježenje.

 

 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 5 radnih dana prije početka edukacije. U slučaju da ne zaprimimo uplatu kotizacije najkasnije 5 radnih dana prije početka edukacije, smatrat će se da ste otkazali svoje sudjelovanje na edukaciji. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatci koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim internim analizama i ni u kom slučaju neće biti dani trećim stranama. Vaše podatke po Vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

 

EVENT SPEAKERS

 • Zdravka Biočina

  Zdravka Biočina

  Social Links

Storytelling

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar