27 svi. 2019

HR TRENDOVI – KAKO DANAS STRATEŠKI PRIVUĆI I ZADRŽATI TALENTE

 

OPIS SEMINARA:

Proces pribavljanja novih zaposlenika donedavno je izgledao vrlo jednostavno: kompanije bi objavile oglas za posao na koji bi se prijavio pozamašan broj kandidata, te su one imale veliku mogućnost izbora onih najboljih i najkompetentnijih. Danas, trendovi u zapošljavanju puno su drugačiji nego što su bili prije. Iseljavanje stanovništva ostavilo je traga na broju stanovnika u svim područjima djelatnosti, a preostala radna snaga jednostavno više nije toliko zainteresirana i proaktivna prema radu u kompanijama. Poslodavci se stoga danas trebaju puno više pomučiti da bi privukli, zaposlili i zadržali kvalitetne zaposlenike, a posebice one koji im svojim specifičnim znanjima, vještinama i sposobnostima mogu pomoći u brzom ostvarivanju njihovih organizacijskih ciljeva. Takve pojedince nazivamo talentima. Na ovom seminaru polaznici će saznati što njihove kompanije trebaju napraviti da bi na današnjem tržištu privukle najbolje talente. Također će saznati kako se njihove tvrtke tržištu mogu prikazati kao poželjni poslodavci, i jasno definirati sve one aktivnosti koje dugoročno vode do uspješnog privlačenja ključnih zaposlenika.

PO ZAVRŠETKU PROGRAMA, POLAZNICI ĆE:

 • Uspješno prilagoditi proces regrutacije svojih tvrtki suvremenim trendovima zapošljavanja
 • Točno definirati koji su im talenti potrebni u kompanijama, te koje kompetencije oni trebaju posjedovati
 • Osvijestiti i definirati jedinstvene komponente svojih organizacija kojima ostvaruju kompetitivnu prednost, a koje im mogu pomoći u privlačenju talenata
 • Znati kako se prikazati tržištu kao poželjan poslodavac
 • Osvijestiti kojim aktivnostima mogu privući ključne talente na tržištu
 • Definirati specifične komunikacijsko-marketinške aktivnosti za privlačenje talenata
 • Saznati kako uspješno zadržati talente u svojim kompanijama

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN?

 • HR managerima i djelatnicima odjela ljudskih potencijala
 • Recruiterima, head hunterima i osobama odgovornima za zapošljavanje
 • Rukovoditeljima i menadžerima odgovornima za strateški razvoj kompanija
 • Direktorima
 • Svim stručnjacima koji su na neki način uključeni u proces zapošljavanja i pribavljanja novih djelatnika

 

Predznanje nije potrebno.

NAČIN IZVOĐENJA SEMINARA:

 • Interaktivno predavanje
 • Različite vježbe koje pospješuju učenje novih znanja i vještina
 • Igranje uloga
 • Studije slučaja
 • Analiza primjera iz svakodnevne prakse
 • Individualni i grupni rad
 • Primjena različitih testova i interpretacija rezultata

PREDAVAČ:

Sandro Kraljević, magistar psihologije, vlasnik i direktor tvrtke Mind Lab d.o.o. Studij psihologije završio je na Filozofskom fakultet u Zagrebu, te se u sklopu svoje tvrtke sada bavi HR uslugama iz područja primijenjene poslovne psihologije. Najviše uživa obavljajući poslove selekcija i psihologijskih procjena kandidata u procesu zapošljavanja, “soft skills” edukacija, business i life coachinga, te poslovnog savjetovanja na području zapošljavanja i razvoja poslovanja, brendiranja tvrtki i poslodavaca, privlačenja novih djelatnika, te općenito razvoja ljudskih potencijala unutar kompanija.

Certificirani je NLP i mindfulness praktičar te praktičar autogenog treninga, a uskoro i certificirani NLP majstor i NLP coach. Trenutno je i u procesu edukacije za kognitivno-bihevioralnog psihoterapeuta (završio je prva dva od moguća tri stupnja edukacije), čije metode aktivno koristi u radu s klijentima kroz različite oblike psihološkog savjetovanja. Također posjeduje preko 50 certifikata i alata iz područja psihologijske procjene, primijenjene psihologije, razvoja ljudskih potencijala, digitalnog marketinga i brandinga.

Pohađa brojne dodatne edukacije, te se stalno profesionalno usavršava aktivno sudjelujući na različitim kongresima, konferencijama, simpozijima, te znanstvenim i stručnim skupovima. Svoju stručnu edukaciju iz područja psihologije uskoro upotpunjuje i upisom na doktorski studij. Član je Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog psihološkog društva, Hrvatskog udruženja za bihevioralno kognitivne terapije, HR centra, udruge U4HR, te Hrvatske udruge za coaching. Redovito piše za razne časopise i medije o različitim temama primijenjene psihologije.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

Prijave traju do 24.05.2019. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 13.05.2019., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.615,00 kn + PDV),

a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 13.05.2019.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemacademy.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

 

EVENT SPEAKERS

 • Sandro Kraljević

  Sandro Kraljević

  Social Links

HR TRENDOVI – KAKO DANAS STRATEŠKI PRIVUĆI I ZADRŽATI TALENTE

Podijeli seminar