28 sij 2021

TEHNOLOGIJA VLADALAŠTVA – inovativni alati za strateško usmjeravanje i kontrolu (WEBINAR)

ONLINE SEMINAR

 

Webinar se bavi elementima učinkovite prakse u upravljačkim tijelima poslovnih organizacija i ostalih društvenih sustava. Elementi učinkovite prakse u upravljačkim tijelima promatraju se kroz četiri dimenzije:

1. Situacijska dimenzija – u razvijaju smjernica najboljih praksi upravljačkih tijela, nužno je uzeti u obzir kontekst u kojem organizacija djeluje.
2. Strateška dimenzija – članovi upravljačkih tijela prije svega imaju ulogu formulacije i operacionalizacije strategije stoga učinkovito izvršenje njihove strateške uloge ovisi o sastavu upravljačkog tima i djelotvornim metodama rada u formulaciji i operacionalizaciji strategije.
3. Integrativna dimenzija – s obzorom da članovi upravnih i nadzornih tijela moraju funkcionirati kao timovi, nužno ih je integrirati učinkovitim politikama ljudskih resursa.
4. Kontrolna dimenzija – za postizanje djelotvornog upravljačkog modela nužno je razviti holistički sustav nadzora.

 

Po završetku programa, polaznici će:

  • Identificirati osobitosti tehnologije vladalaštva u različitim organizacijskim oblicima i društvenim sustavima
  • Procijeniti ključne komponente konteksta  koji određuje pristup vladalaštvu (eksterne i interne elemente konteksta) te valorizirati njihov utjecaj i značaj za tehnologiju vladalaštva
  • Razumjeti temeljne dimenzije djelotvorne tehnologije vladalaštva.

 

Kome je program namijenjen?

Vlasnicima, vodstvima i managerima u poslovnim, javnim i državnim organizacijama i ustanovama.
Svima koji sudjeluju ili imaju aspiracije sudjelovati u procesima usmjeravanja i kontrole poslovnih organizacija i ostalih društvenih sustava.

 

Predavač:

Dr. sc. Zoran Barac je direktor Zagrebačke škole ekonomije i managemeta (ZŠEM) te  predstojnik Katedre za financije i računovodstvo. Doktorirao je management na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj, a znanstveni magisterij stekao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na posljediplomskom studiju Ekonomika međunarodne razmjene. Trenutno na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa predaje kolegij Korporativno upravljanje.

Prije rada na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, obnašao je upravljačke funkcije u korporativnom sektoru kao direktor financija EPH Grupe i član uprave za financije u kompaniji Phoenix Farmacija d.d. Također kao Predsjednik uprave vodio je poslovanje Hrvatskog mirovinskog investicijskog društva te je je obnašao funkciju Predsjednika Nadzornog odbora društva za upravljanje investicijskim fondovima Platinum invest. Trenutno je član Nadzornog odbora tvrtke Croatia Airlines d.d..

Kao dugogodišnji i aktivni sportski djelatnik obnaša funkciju predsjednika Hrvatskog Wushu saveza, sportske organizacije koje se bavi promocijom i natjecanjima u disciplini Wushu što je zajednički naziv za borilačke vještine i sportove koji potiču iz Kine. Kao nacionalni Wushu trener uspješno je vodio sportaše u osvajanju medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Dr. sc. Barac je također obnašao funkciju člana Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor mirovinskih fondova u razdoblju između 2000. i 2005. godine.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 28.01.2021. Broj mjesta na webinaru je ograničen.

Stara cijena: 499,00 kn  + PDV

Nova cijena: 350,00 kn + PDV. U iznos je uračunato online predavanje, konzultacije s predavačem nakon seminara i 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com.

 

Prijaviti se možete putem e-maila:

info@zsemakademija.hr

 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemakademija.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

 

EVENT SPEAKERS

  • Zoran Barac

    Zoran Barac

    Social Links

TEHNOLOGIJA VLADALAŠTVA – inovativni alati za strateško usmjeravanje i kontrolu (WEBINAR)

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar