03 velj 2020

Turnaround Management – stvarni slučajevi

 

Opis seminara:

Velika većina poduzeća prije ili kasnije dođu u probleme. Najčešće ti slučajevi nisu prisutni u javnosti. A kada dođu u fokus javnosti najčešće više ništa regularno nije moguće napraviti. Najčešći problem je insolventnost, a uzroci problema su različiti. Od generalno vanjskih, a posebno vanjskih tržišnih potresa, do vlasničkih i interno upravljačkih uzroka. U našem hrvatskom slučaju tu su i posebno obojeni tranzicijski problemi velikih poduzeća iz vremena socijalizma. U svakom slučaju, ključno je na vrijeme prepoznati da se sprema oluja i/ili najkasnije kada su problemi već jasno vidljivi hitno krenuti u promjene. Što se prije krene u promjene to su šanse za oporavak veće. Taj proces promjene za izbjegavanje upadanja u ozbiljne probleme ili za izlazak iz već prisutne teške situacije nazivamo TURNAROUND – hrvatski prijevod bi mogao biti PROMJENA KURSA. Blizak hrvatski naziv toga procesa je RESTRUKTURIRANJE.

Turnaround ne mora nužno biti posljedica teške financijske situacije. To može biti set aktivnosti za recimo prilagodbu novom tržištu, novoj tehnologiji, novom vlasniku,….sve u cilju povećanje stope profita ili smanjenja rizika poslovanja ili ispunjenja nekog drugog cilja.

Ovaj seminar će kroz konkretna iskustva predavača dati odgovore na neka pitanja menadžmenta turnaround procesa za poduzeća u financijskim poteškoćama. Proces počinje s top level analizom postojećeg ukupnog menadžmenta poduzeća (procesi, resursi i osoblje). Zatim se nastavlja analizom uzroka problema koristeći različite alate (ABC costing, root failure analysis, SWAT). Rezultat analize je dugoročni strateški plan i plan restrukturiranja. Nakon što se plan odobri od strane vlasnika ide se u implementaciju i kontrolu implementacije.

 

Po završetku programa, polaznici će moći:

 • lakše prepoznati znakove nadolazećih poslovnih problema za poduzeće
 • lakše ustanoviti dijagnozu i uzroke problema
 • dobiti preporuke što učiniti, a što ne učiniti
 • dobiti preporuke kojim redoslijedom povlačiti poteze
 • dobiti preporuke koje resurse treba osigurati za uspješan turnaround
 • kroz nekoliko primjera iz prakse vidjeti posljedice (ne)povučenih poteza
 • dobiti preporuke za top menadžment za vođenje turnaround-a
 • dobiti preporuke za specifična poslovna rješenja u području HR, IT, proizvodnje, prodaje itd.
 • dobiti preporuke za izbor menadžmenta za turnaround.

 

Seminar je namijenjen:

 • vlasnicima i direktorima poduzeća.

 

Za pohađanje seminara nije potrebno predznanje.

 

Način izvođenja seminara:

 • case studies
 • rasprava
 • predavanje
 • pitanja i odgovori (Q&A)
 • zaključci.

 

 

Predavač na seminaru:

Paško Vela, MBA iskusan je turnaround and restructuring CEO, interim CEO, savjetnik i trener. Radio je za brojne tvrtke u SAD-u, Hrvatskoj, Europi i Aziji poput Consulting, LLC, , Cortec Corporation, BVQI North Central. Varteks, d.d., Dalekovod d.d., Ferro Preis doo CMC Sisak doo, AD Plastik doo. Tijekom rada u proizvodnoj i uslužnoj djelatnosti, za male, srednje i velike tvrtke, stekao je potrebno iskustvo i vještine u motiviranju i prilagođavanju zaposlenika na nove i raznovrsne poslovne situacije. Vlasnik je Paško Vela & Partners, d.o.o, konzultantske tvrtke specijalizirane za restrukturiranje i turnaround financijski, strateški i operativno ugroženih korporacija.Trenutno je i gostujući predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 31.01.2020. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 28.01.2020., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.615,00 kn + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 28.01.2020.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

 

Kontakt:

ZŠEM – Poslovna Akademija d.o.o.

tel: 01/4500 307

fax: 01/4830 782

e-mail: info@zsemakademija.hr

web: www.zsemkademija.hr

 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemakademija.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

EVENT SPEAKERS

 • Paško Vela

  Paško Vela

  Social Links

Turnaround Management – stvarni slučajevi

  [recaptcha]

  Podijeli seminar