04 stu 2019

Ubrzajte kulturalne promjene koristeći Organizational Network Analysis

 

OPIS SEMINARA:

Već je dugo poznato da samo 30% poslovnih transformacija uspije, a prema IBM-u sada se taj postotak još i smanjuje. Zato se prije pokretanja velike poslovne transformacije trebate zapitati: je li mi prihvatljivo imati samo 30% šanse za uspjeh? Odgovor je: naravno da ne!

Stručnjaci se slažu da velike poslovne promjene najviše ovise o organizacijskoj kulturi, tj. načinu života i ponašanja u organizaciji, koji daje odgovor na pitanje: “Kako mi ovdje radimo stvari?”. Također, poznato je da na kulturu najviše utječu pojedinci koji imaju neproporcionalno veći utjecaj na druge zaposlenike. Njih zovemo influenceri,

Srećom, danas postoji provjerena metoda za pronalazak influencera – zove se Organizational Network Analysis (ONA). ONA je tijekom više od 25 godina provjerena na stotinama kompanija diljem svijeta. Dapače, Deloitte je u globalnom istraživanju 2017. otkrio da ONA metodu danas koristi  56% kompanija (od toga 8% kontinuirano, a 48% ju je počelo koristiti).

Na seminaru ćemo prikazati zašto su uobičajeni načini biranja agenata promjene (“change agents”) inferiorni ONA metodi u svrhu promjene organizacijske kulture, odnosno transformacije kompanije. Predstavit ćemo logiku i prednosti ONA metode, te na primjeru alata ONA tvrtke Maven7 (s desetljećem iskustva) tipične korake ONA procesa. Prikazat ćemo studije slučaja, te demo izvještaj kakav se dobiva nakon ONA projekta (popis influencera, dijelovi kompanije s najviše izazova u protoku informacija, te preporuke intervencija). Prikazat ćemo i različite načine korištenja utjecaja influencera, ovisno o Vašoj strategiji poslovne promjene.

I na kraju samo da spomenemo kako je Malcolm Gladwell još 2000. u bestseleru “Točka preokreta” opisao “zakon nekolicine”. Ova “nekolicina” su upravo influenceri uz čiju se pomoć kvalitetno komunicirane ideje jednostavno “lijepe”. Sada možete naučiti kako pronaći i motivirati ovu “nekolicinu” kako bi se Vaša promjena “zalijepila”. I bila tu da ostane.

 

PO ZAVRŠETKU PROGRAMA, POLAZNICI ĆE:

 • znati što najviše smeta zaposlenike pri prihvaćanju velikih poslovnih promjena
 • razumjeti logiku Organizational Network Analysis (ONA) projekta u svrhu uspješne poslovne transformacije
 • znati prednosti identifikacije „change agenata“ ONA metodom u svrhu poslovne transformacije, naspram tradicionalnog načina biranja agenata
 • razumjeti vrijednost podataka o organizacijskim dijelovima sa slabijim protokom informacija unutar kompanije za potrebe transformacije
 • znati glavne korake ONA projekta
 • znati tipične benefite ONA projekta
 • razumjeti važnost adekvatne podrške menadžmenta ONA projektu za njegov uspjeh
 • razumjeti razloge za različite načine uključivanja influencera u poslovne transformacije
 • razumjeti način na koji funkcionira ONA alat tvrtke Maven7 i koji su njegovi output
 • znati napraviti okviran plan ONA projekta za potrebe svoje kompanije

 

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN:

Seminar je namijenjen svima zainteresiranima za uspješnu provedbu poslovnih transformacija, kao što su: Organizational Change Manager, Cultural Change Manager, Digital Transformation Officer, Chief Digital Officer, HR menadžer, predsjednici i članovi uprava.

 

Nije potrebno predznanje.

 

NAČIN IZVOĐENJA SEMINARA:

Interaktivno predavanje uz vježbu izrade okvirnog prijedloga ONA projekta za kompaniju polaznika.

 

PREDAVAČ:

Hrvoje Bulat, mag. psych., diplomirao je 2005. među 10% najboljih studenata psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Dobitnik je i Rektorove nagrade za analizu i prijedloge unapređenja etičkog kodeksa psihologa u primijenjenoj psihologiji.

Ima preko 14 godina iskustva u jednoj od vodećih kompanija u Hrvatskoj u području razvoja poslovanja, te u području razvoja ljudskih potencijala.

Direktor je tvrtke Idealna suradnja, prve tvrtke u Adria regiji za pružanje usluga Organizational Network Analysis (ONA), odnosno analize neformalnih mreža u organizacijama. Idealna suradnja je strateški partner Maven7, svjetske top ONA tvrtke, najpoznatije po podršci poslovnim transformacijama kompanija u rasponu od telekomunikacijskih, preko energetskih do financijskih institucija.

Hrvoje piše za Digital HR Tech, vodeći svjetski blog za trendove digitalizacije HR-a. Google još uvijek rangira njegov članak o promjeni organizacijske kulture putem ONA metode među nekoliko najčitanijih članaka o ONA metodi uopće.  Između ostalih, ovaj je članak prenio i Michael J. Arena, potpredsjednik za talente i razvoj Amazon Web Services, koji je ranije bio ključni kreator poslovne transformacije General Motorsa (kompanije s 200.000 zaposlenih), te sukreator Stanford Graduate School of Business programa za transformacijsko vodstvo. Članak je također prenio i David Green, People Analytics lider, uvrstivši ga u popis izabranih tekstova na temu ONA.

Redoviti je gost predavač na ZŠEM-u na teme ONA i bihevioralne ekonomije.

 

INFORMACIJE I PRIJAVE:

Prijave traju do 01.11.2019. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 1.899,00 kn + PDV. U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 28.10.2019., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (1.615,00 kn + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 28.10.2019.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

 

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 3 radna dana prije početka programa. Otkazivanje sudjelovanja na skupu moguće je jedino pisanim putem na e-mail adresu info@zsemacademy.hr najkasnije 5 radnih dana prije početka programa. Sudionici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu, nemaju pravo na povrat kotizacije i dužni su platiti punu naknadu. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatke koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim promotivnim aktivnostima i ni u kome slučaju neće biti dani trećima. Vaše podatke po vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

 

EVENT SPEAKERS

 • Hrvoje Bulat

  Hrvoje Bulat

  Social Links

Ubrzajte kulturalne promjene koristeći Organizational Network Analysis

  [recaptcha]

  Podijeli seminar