Umjetna inteligencija i upotreba ChatGPTA i Bing Copilota
16 lip 2023

Umjetna inteligencija i upotreba ChatGPT-a i Bing Copilota – GRUPA JE POPUNJENA

Neka alati umjetne inteligencije budu pomoćnici u vašem poslovanju

 

Opis seminara:

Umjetna inteligencija (AI) je jedna od najbrže rastućih tehnologija i obuhvaća širok spektar primjena. Na ovom seminaru će biti objašnjeni neki od trenutnih trendova i predviđanja za budućnost AI tehnologije, kao što je povećanje primjene AI_a u svakodnevnom životu, umjetna inteligencija i sigurnost poslovanja i podataka, umjetna inteligencija i etička pitanja koja se pojavljuju sa upotrebom i njezinim korištenjem.

Cilj ovog seminara je pomoći korisnicima da se upoznaju s umjetnom inteligencijom, optimiziraju i  adekvatno analiziraju svoje podatke upotrebe ChatGPT-a i Bing Copilot alata umjetne inteligencija. Neka alati umjetne inteligencije budu pomoćnici u vašem poslovanju.

 

Cilj seminara:

Omogućiti polaznicima da unaprijede svoja znanja u razumijevanje umjetne inteligencije (AI-Artificial Intelligence) i upotrebe ChatGPT-a i Bing Copilot alata umjetne inteligencija.

Na ovom seminaru biti će korišteni ChatGPT-a i Bing Copilot alati kako bi polaznici imali uvid i mogućnost ubrzanja i unapređenja svojeg poslovanja. 

 

Po završetku programa, polaznici će naučiti:
 • naučiti otključati moći umjetne inteligencije pomoću alata ChatGPT-a i Bing Copilota i učiniti vaše poslovanje lakšim i učinkovitijim
 • rnati zašto su svi naši uredi odjednom postali uredi umjetne inteligencije
 • razumjeti zašto će umjetna inteligencije postati glavni faktor produktivnosti u modernom poslovanju
 • naučiti vrste i definicije umjetne inteligencije (AI)
 • razumjeti trendovi i predviđanja za budućnost AI tehnologije
 • znati objasniti važnost umjetne inteligencija u IT-u, poboljšanju zdravstvene skrbi, olakšavanje svakodnevnog života, unaprjeđenje obrazovanja, poboljšanju poslovanja, borbi protiv kriminala i terorizma, održavanje okoliša itd
 • naučiti ubrzati standardne procedure i upoznati funkcionalnosti ChatGPT-a i Bing Copilot alata
 • imati priliku koristiti ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer alat) i Bing Copilot web pogonjen umjetnom inteligencijom.

 

Metode rada:
 • prezentacija
 • razgovor
 • analiza dosadašnjih iskustava
 • analize primjera
 • analiza podataka
 • individualan rad i rad u grupama na konkretnim zadacima
 • praktičan rad na računalima u ChatGPT-u
 • praktičan rad na računalima u Bing Copilot alata

 

Način izvođenja seminara:

Kratko uvodno predavanja na temu Umjetne inteligencije, (AI-Artificial Intelligence)  i nakon toga praktičan rad na računalu u ChatGPT i Bing Copilot AI alatu. 

 

Važna napomena: na seminar je potrebno doći sa vlastitim laptop računalom. 

 

Program je namijenjen:

Seminar je namijenjen poslovnoj administraciji, analitičarima podataka,  marketinškim stručnjacima, inženjerima, projektantima, programerima, menadžerima na svim razinama, kao i svim osobama zaduženim za unapređenje poslovanja firme, te članovima projektnih timova unutar organizacije ili pojedine organizacijske jedinice. Svim korisnicima koji svakodnevno obrađuju i koriste podatke u bilo kojem obliku. Kao i svim osobama koje žele naučiti koristiti  ChatGPT i Bing Copilot AI alata i na temelju naučenog ubrzati i unaprediti vlastito poslovanje.

 

Raspored:
Satnica
9:00 – 10:45 Uvod u umjetnu inteligenciju
10:45 – 11:00 Networking pauza
11:00 – 12:30 Trendovi i budućnost AI tehnologije
12:30 – 13:30 Ručak
13:30 – 15:00 Važnost umjetne inteligencije za društvo i svakog pojedinca popularni alati koji koriste umjetnu inteligenciju
15:00 – 15:15 Networking pauza
15:15 – 16:30 ChatGPT (generative pre-trained transformer alat) i BC

 

Predavač na seminaru:

mr. sc. Franjo Borović, viši je predavač na katedri za Digitalne transformacije i nove tehnologija i na katedri za Poslovnu matematiku u ekonomiju, Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZSEM) gdje predaje predmete Informacijske i komunikacijske tehnologije, Management informacijskih sustava, Financije u Excelu na dodiplomskom studiju i Napredno korištenje Excela na diplomskom studiju MBA Financije i Bankarstvo te Računovodstvu i Reviziji. Na diplomskom studiju MBA Management informacijskih sustava drži i kolegije Big Data Analytics korištenjem Excel BI i Power BI alata i Telekomunikacijske mreže. Također drži inhouse i outhouse seminare te Executive Education programe iz područja informatike. Na katedri za poslovnu matematiku u ekonomiji voditelj je kolegija Matematičko modeliranje u Excelu, Primjene programskih paketa u matematici i kolegij Programiranje.

Bio je dugogodišnji Carnet i ECDL je koordinator, te ECDL ispitivač i voditelj ZŠEM-ovog ECDL testnog ispitnog centra i voditelj IT-a na ZŠEM-u. Kao voditelj projekta informacijskog sustava ZSEMIS uspješno je završio njegovu implementaciju. Radio je kao profesor u srednjoj grafičkoj i tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu. Položio je pedagoško psihološku skupinu predmeta na pedagoškoj akademiji na PMF_u i državni stručni ispit kod agencije za strukovno obrazovanje. Položio je E-learning akademiju – ELA smjer Management i ostvario certifikat za područja strateškog planiranja uvođenja e-learninga, uspostavu i primjenu odgovarajućih organizacijskih modela za e-learning te odgovarajućih modela odabira tehnologije.

Položio je i lokalnu Cisco akademiju po programu Cisco akademije mrežnih tehnologija (Specijalist za računalne mreže). Na matičnom fakultetu upisao je poslijediplomski studij “Menadžment poslovnih sustava”, smjer Korporativno upravljanje, gdje je i magistrirao na temu Primjena mobilnog učenja u Hrvatskoj te stekao akademski naziv MAGISTAR ZNANOSTI iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstveno polje informacijske i komunikacijske znanosti, grana informacijski sustavi i informatologije. Diplomirao je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, smjer Informacijski sustavi, gdje je stekao akademski stupanj diplomirani informatičar.

Nedavno održani seminari u sklopu ZŠEM Poslovne akademije:

 • Napredni Excel za poslovne korisnike
 • Osnovni Excel za poslovne korisnike
 • Analiza i vizualizacija podataka korištenjem Power BI u Excelu i Microsoft Power BI Desktop alatu
 • ECDL napredni i ECDL osnovni tečajevi za stjecanje ECDL svjetski priznatih certifikata i Expert certifikata
 • Online i cloud servisi
 • Modernom administracijom protiv konkurencije
 • Upravljanje projektima uz Microsoft Office Project (Seminar održan u Zagrebu i u Sarajevu)
 • Upravljanje projektima uz Microsoft Office Project Advanced
 • Wireless i ICT rješenja u turizmu, ugostiteljstvu i ostalim djelatnostima u Adria regiji.

 

Informacije i prijave:

GRUPA JE POPUNJENA. NOVI TERMIN JE 19.6.2023. Više informacija pročitajte ovdje.

Prijave traju do 11.6.2023. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 250€ + PDV (1.883,63 HRK + PDV). U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 28.5.2023., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (212,50 € + PDV/ 1.601,08 HRK + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 28.5.2023.)*

*Popusti se ne zbrajaju.

Umjetna inteligencija i upotreba ChatGPT-a i Bing Copilota – GRUPA JE POPUNJENA

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar