21 velj 2023

Upravljanje projektima uz Microsoft Office Project

 

Opis seminara:

Microsoft Office Project je softverski proizvod za upravljanje projektima koji je razvio Microsoft. Osmišljen je da pomogne voditeljima projekata u razvoju rasporeda, dodjeli resursa zadacima, praćenju napretka, upravljanju proračunom i analizi radnog opterećenja. Microsoft Project bio je treća aplikacija tvrtke Microsoft Windows. U roku od nekoliko godina nakon lansiranja, postao je dominantan softver za upravljanje projektima baziran na osobnom računalu. Dio je obitelji Microsoft Office, ali nikada nije bio uključen ni u jedan od Office paketa. Microsoft Office Project je program koji omogućava suvremenom manageru da stečena znanja primjeni na novi i učinkovitiji način.

Ovaj cjelodnevni seminar namijenjen je osobama koje žele naučiti koristiti Microsoft Office Project kao alat za podršku planiranju i upravljanju. Na seminaru će polaznici izrađivati konkretne pokazne projekte iz prakse. Pristup obradi gradiva je interaktivan, konstruktivistički i participativan. Od polaznika se očekuje aktivno sudjelovanje, otvorena komunikacija i kreativan doprinos. Program predavanja predstavlja na aktualnim primjerima rad MS Projekta u rješavanju problema i uskih grla u poslovanju tvrtke.

 

Koristi koje program pruža polaznicima:

Da ostanu organizirani, fokusirani i zadrže kontrolu u upravljanju i rješavanju svojih svakodnevnih zadaća.

Da su uspješni u rješavanju malih projekata pa sve do velikih inicijativa. Bez obzira na to jesu li voditelji projekata ili samo članovi projektnih timova, na ovom seminaru će naučiti upravljati s bilo kojim projektom uz korištenje ove napredne i za korištenje jednostavne aplikacije.

Cilj seminara je polaznicima olakšati  rješavanje svakodnevnih zadataka s kojima se susreću u rukovođenju projektima, ili u poslovanju općenito, te im pružiti alat koji će olakšati i ubrzati njihov rad i uočavanje mogućih problema.

Microsoft Office Project omogućava lakše vođenje i definiranje projekata, lakše snalaženje u pregledavanju obavljenih obaveza i zadataka kao i učinkovito planiranje nadolazećih.

 

Po završetku programa, polaznici će moći:

 • razumjeti ključne pojmove koji se odnose na upravljanje projektima.
 • koristiti aplikaciju za upravljanje projektima kako bi kreirali nove projekte i upravljali s već postojećim projektima.
 • se osposobiti za: kreiranje terminskog plana projekta, organiziranje projekta, optimizacija projekta
 • moći: strukturalno razraditi rezultat projekta u isporuke, definirati aktivnosti i nositelje aktivnosti
 • biti u stanju: definirati opseg projekta, procijeniti vrijeme i potrebne resurse za izvedbu projekta, u potpunosti koristiti sve mogućnosti Microsoft Office Projekta koji im omogućava lakši i uspješniji rad
 • kreirati i planirati zadatke, dodavati ograničenja i rokove.
 • dodjeljivati troškove, kreirati i dodjeljivati resurse zadacima.
 • imati uvid u kritični put, pratiti napredak i napraviti novi raspored rada
 • pripremiti i ispisati rezultate, uključujući grafikone i izvještaje.
 • pravovremeno prepoznavanje: mogućih poteškoća u realizaciji projekata, potreba za ažuriranjem projekata, rješavanje sukoba među materijalima.

 

Način izvođenja seminara:

 • prezentacija teorije
 • razgovor
 • analiza dosadašnjih iskustava
 • analize primjera
 • planiranje projekata
 • individualan rad i rad u grupama na konkretnim zadacima
 • praktičan rad na računalima u alatu Microsoft Office Projectu.

 

Kome je seminar namijenjen:

Seminar je namijenjen osobama koje žele naučiti koristiti Microsoft Project kao alat za podršku planiranju i upravljanju, inženjerima, projektantima računalnih mreža, programerima, analitičarima, kao i svim osobama zaduženim za vođenje projekata te članovima projektnih timova unutar organizacije ili pojedine organizacijske jedinice.

 

Potrebna predznanja:

Znanje rada u MS Windows okruženju.
Poznavanje osnovne problematike projekta i projektne analize koja se obrađuje u nastavnom gradivu.

 

Predavač na seminaru:

mr.sc. Franjo Borović,  viši je predavač na katedri za Digitalne transformacije i nove tehnologija i na katedri za Poslovnu matematiku u ekonomiju, Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZSEM) gdje predaje predmete Informacijske i komunikacijske tehnologije, Management informacijskih sustava, Financije u Excelu na dodiplomskom studiju i Napredno korištenje Excela na diplomskom studiju MBA Financije i Bankarstvo te Računovodstvu i Reviziji. Na diplomskom studiju MBA Management informacijskih sustava drži i kolegije Big Data Analytics korištenjem Excel Business Intelligence i Power BI alata i Telekomunikacijske mreže. Također drži inhouse i outhouse seminare te Executive Education programe iz područja informatike. Na katedri za poslovnu matematiku u ekonomiji voditelj je kolegija Matematičko modeliranje u Excelu, Primjene programskih paketa u matematici i kolegij Programiranje.

Bio je dugogodišnji Carnet i ECDL je koordinator, te ECDL ispitivač i voditelj ZŠEM-ovog ECDL testnog ispitnog centra i voditelj IT-a na ZŠEM-u. Kao voditelj projekta informacijskog sustava ZSEMIS uspješno je završio njegovu implementaciju. Radio je kao profesor u srednjoj grafičkoj i tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu. Položio je pedagoško psihološku skupinu predmeta na pedagoškoj akademiji na PMF_u i državni stručni ispit kod agencije za strukovno obrazovanje. Položio je E-learning akademiju – ELA smjer Management i ostvario certifikat za područja strateškog planiranja uvođenja e-learninga, uspostavu i primjenu odgovarajućih organizacijskih modela za e-learning te odgovarajućih modela odabira tehnologije. Položio je  i lokalnu Cisco akademiju po programu Cisco akademije mrežnih tehnologija (Specijalist za računalne mreže). Na matičnom fakultetu upisao je poslijediplomski studij “Menadžment poslovnih sustava”, smjer Korporativno upravljanje, gdje je i magistrirao na temu Primjena mobilnog učenja u Hrvatskoj te stekao akademski naziv MAGISTAR ZNANOSTI iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstveno polje informacijske i komunikacijske znanosti, grana informacijski sustavi i informatologije.

Diplomirao je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu smjer Informacijski sustavi, gdje je stekao akademski stupanj diplomirani informatičar.

Zadnja iskustva iz prakse relevantna za temu seminara

ECDL je koordinator, mentor i predavač osnovnih i naprednih ECDL seminara više od 15 godina u sklopu ECDL testnog ispitnog centra na ZŠEM Poslovnoj akademiji. Svaki semestar održava napredne ECDL tečajeve o naprednim metodama korištenja Microsoft Excela, Microsoft Accessa, Microsoft Worda i Microsoft PowerPointa, Power BI-a i srodnih programa u poslovnom okruženju. Na katedri za poslovnu matematiku u ekonomiji voditelj je kolegija Matematičko modeliranje u Excelu i Programiranje.

 

Informacije i prijave:

Prijave traju do 15.2.2023. Broj mjesta na seminaru je ograničen.

Cijena seminara iznosi 250€ + PDV (1.883,63 HRK + PDV). U iznos su uračunati materijali za seminar, konzultacije s predavačem nakon seminara, 1 mjesec neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com, diploma, ručak i osvježenje.

Ako se prijavite do 1.2.2023., dobivate 15% popusta na redovnu cijenu (212,50 € + PDV/ 1.601,08 HRK + PDV), a ako se prijavite u paru, nudimo Vam 25% popusta na obje kotizacije.

Za dvije kupljene kotizacije, treću dobivate GRATIS (isključivo za prijave do 1.2.2023.)*

*Popusti se ne zbrajaju. 

Važna napomena: na seminar je potrebno ponijeti vlastito prijenosno računalom (ili službeno) s instaliranim minimalno Microsoft Office 2016 programskim paketom.

Kotizacija se uplaćuje najkasnije 5 radnih dana prije početka edukacije. U slučaju da ne zaprimimo uplatu kotizacije najkasnije 5 radnih dana prije početka edukacije, smatrat će se da ste otkazali svoje sudjelovanje na edukaciji. Ako prijavljeni sudionik ne može sudjelovati na programu, može poslati drugog zamjenskog sudionika. ZŠEM – Poslovna akademija d.o.o. zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju, naknada se vraća u cijelosti. Ispunjavanjem i slanjem obrasca prihvaćate ove odredbe i opće uvjete. Podatci koje ste naveli mogu se upotrijebiti u našim internim analizama i ni u kom slučaju neće biti dani trećim stranama. Vaše podatke po Vašem zahtjevu možemo promijeniti ili izbrisati.

EVENT SPEAKERS

 • Franjo Borović

  Franjo Borović

  Social Links

Upravljanje projektima uz Microsoft Office Project

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Podijeli seminar