21 ruj 2023

Inovacije – temelj razvoja i napretka

Inovacija je prema općenitoj definiciji postupak implementiranja neke nove ideje. Bez inovacija nema ničeg novog. Bez novih elemenata nema napretka, a ako organizacija ili pojedinac ne napreduju, ne mogu ostati na zahtjevnom i kompetitivnom tržištu.

Inovacije također igraju bitnu ulogu u uspješnom ekonomskom razvoju, a u današnje vrijeme je više nego ikada potrebno da probleme rješavamo na inovativne načine.

Temelj opstanka u moderno vrijeme, a pogotovo napretka su inovacije. Starbucks, američka tvrtka kojoj je primarna djelatnost prodaja napitaka od kave, te koja ima više od 28 tisuća trgovina u više od 77 zemalja diljem svijeta i neto vrijednost veću od 30 milijardi američkih dolara, je jedan od savršenih primjera korisnosti inovacija. Dok sve druge trgovine koje prodaju napitke od kave imaju univerzalne veličine šalica (small, medium i large), Starbucks ima svoj vlastiti jezik i nazive, kao što su venti i grande. Ne samo da ih ovo razlikuje od nebrojene konkurencije, Starbucksove proizvode ovo čini pamtljivijima i zanimljivijima prosječnom potrošaču.

No, tehnološke inovacije su trenutno jedan od najvećih izvora ekonomskog rasta. Većina korisnika Google usluga je krenula s jednostavnim pretraživanjem na toj platformi, a sada već koriste i Gmail, Google Maps, Google Drive, Google Docs i slično.

Zbog prepoznavanja potrebe za relevantnom i kvalitetnom edukacijom od kuće ili iz ureda, koja je zasad neizbježna, tim stručnjaka ZŠEM – Poslovne Akademije ujedinio je snage i stvorio inovativan i jedinstven način da zadovolji ovu potrebu.

Mini MBA je online program u trajanju od 5 tjedana koji Vam nudi način da, prema mnogima „kobnu“, 2020. godinu preokrenete u svoju korist i učinite ju godinom kada ste postali sami svoj šef. Kroz 11 modula relevantnog sadržaja s vrhunskim predavačima steći ćete korisna znanja i vještine kao što su korporativno upravljanje, uspješno negativno komuniciranje, vodstvo u vrijeme socijalne distance, upravljanje promjenama itd.

Predavači na Mini MBA programu su vrhunski stručnjaci koji zajedno imaju preko 200 godina iskustva, a koliko je to iskustvo doista relevantno dokazuje nam činjenica da 80% predavača ima doktorat, a više od 60% njih se školovalo u inozemstvu.

Osim predavanja, polaznicima je omogućen pristup ebook024 portalu, na kojem mogu pronaći preko 30 e-knjiga u potpunosti povezanih s predavanjima (vrijednost e-knjiga 4.500,00 HRK), te će imati priliku 3 mjeseca neograničeno koristiti ebook024 portal. Na ovom portalu se između ostalog može pronaći literatura koja se koristi na prestižnim fakultetima kao što su Harvard Business School i London School of Economics. Uz sve navedeno svima će biti omogućeni dodatni materijali za proučavanje prije i poslije predavanja (analize, case study, video sadržaji).

Iskoristite ovu jedinstvenu ponudu za inovativan napredak koji će Vas lansirati na moderno tržište i prijavite se na info@zsemakademija.hr.

Autor: Magdalena Bušić