22 ruj 2023

Koliko je za uspjeh poslovanja danas važna online prisutnost?

Svaki se dan broj Google pretraga popne preko tri milijarde. Online prisutnost neke kompanije, proizvoda ili usluge postepeno je postala imperativ za uspješno poslovanje, a danas, kada se gotovo sve aktivnosti sele u digitlani svijet, dobra vidljivost na internetskim tražilicama je ono što razlikuje uspješne i profitablne kompanije od onih koje to nisu. Svima je već poznato da rezultati internetskih pretraživanja nisu poredani slučajnim redoslijedom već su rezultat precizno planiranih strategija onih koji žele biti što dostupniji i vidljiviji potencijalnim korisnicima i željenoj publici. Također, jasno je i da oni koji ne razumiju koliko je važno svoje proizvode i usluge kvalitetno promovorati i na internetu neće moći ostvariti maksimalan profit.

Uspjeh u poslovanju rezultat je aktivno postavljene marketinške strategije, a danas je online marketing neizostavan dio poslovanja svakoga tko prati tržišne trendove i razumije važnost tehnologija. Digitalizacija je neizbježna i više nije pitanje hoće li tvrtke uopće biti prisutne na internetu već koliko uspješno će ta prisutnost biti odrađena.  U tome pomaže Google jer nudi alate koji pomažu tvrtkama osigurati vidljivost na internetu što znači da će uspješnije doći do potencijalnih korisnika. Jedan od tih alata je i Google Adwords koji je javnosti predstavljen još 2002. i od tada je njegova uloga neizostavna u planiranju bilo kakvih online marketinških kampanja kao i poslovnih strategija. On je ujedno najveća oglašivačka mreža na svijetu i služi za prikazivanje oglasa na Googleu.

Ono što kompanije često zamjeraju marketinškim stručnjacima koji su angažirani kako bi njihovo poslovanje učinili profitabilnijim je nemogućnost mjerenja rezultata klasičnih marketinških kampanja. Google Adwords naprotiv omogućava jasno i precizno mjerenje i evaluaciju svih pojedinih aspekata online marketinške kampanje. Također, korištenjem ovog alata moguće je u potpunosti odrediti točan budžet neke kampanje što znači da je Google Adwords adekvatna pomoć u nadziranju i kontroliranju troškova. Google Adwords omogućava kreiranje relevantnih oglasa koji će se prikazivati samo onim korisnicima koji pretražuju proizvode i usluge koje neka kompanija nudi. Svjedoci smo da nam Googleovi algoritmi prikazuju više oglasa za neke proizvode ili usluge upravo nakon što smo samostalno po ključnim riječima pretraživali iste ili slične pojmove, a upravo je ovaj alat zaslužan za to.

Google Adwords pomaže kako neka kompanija ne bi prošla neprimijećeno kada korisnici na internetu pretražuju povezane i slične proizvode i usluge koje ista nudi, a to je upravo ono što kompanijama osigurava konkurentnost.

Sve to zna i Philip Vranešić, MBA, predavač na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, stručnjak za IT management i digitalni marketing koji je itekako svjestan važnosti korištenja tehnologije u današnjem digitaliziranom svijetu. Svojim znanjem i iskustvom polaznicima webinara Google Adwords pomoći će snaći se u zahtjevnom svijetu digitalnih tehnologija, a polaznici će moći naučiti što su točno i kako se kreiraju Google Search i Display kampanje. Uz to, naučit će i kako funkcionira online plaćeni marketing i Google Adwords po učinku. Ono što je posebno kod ove edukacije je da zainteresiranima nije potrebno prethodno predznanje o Google Adwordsu i online marketingu. Seminar je prilagođen baš svima koji žele naučiti što su, kako funkcioniraju i kako se kreiraju online kampanje.

Edukacija se održava 26. siječnja, preko ZOOM platforme, a polaznicima je osigurano predavanje, konzultacije s predavačem i mjesec dana neograničenog pristupa stručnoj literaturi u digitalnom obliku na www.ebook024.com.

Više informacija o webinaru čitajte ovdje, a prijaviti se možete na info@zsemakademija.hr.

 

Autor: Bernarda Jurić