dr. sc. Dino Ivan Dogan

  • Management

Contact Info:

Biografija

Dr. Dino Dogan rođen je 9. siječnja 1963. u Stuttgartu,  Njemačka. Diplomirao je ekonomiju i informatiku 1988. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Iste je godine postao znanstveni asistent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Stuttgartu. Godine 1993. doktorirao je na Sveučilištu u Stuttgartu s radom “Strateško upravljanje logistikom”.

Iste godine započinje svoju industrijsku karijeru u Alcatelu, gdje tijekom 10 godina zauzima rukovodeće pozicije u logistici, controllingu, financijama i menadžmentu u njemačkoj podružnici Alcatela u Stuttgartu i u Alcatelovom sjedištu u Parizu. Godine 2003. pridružio se Vipnetu u Zagrebu, hrvatskoj podružnici Telekom Austria grupe, kao glavni financijski direktor i član Uprave. 2009. postao je glavni financijski direktor i član Uprave Mobilkom Austria, vlasnika Vipneta, u Beču. Godine 2010. dodatno je imenovan za člana Uprave A1 Telekom Austria, Beč, i bio je odgovoran za najveće spajanje dviju tvrtki u Austriji – Mobilkom Austria i Telekom Austria. Za uspješnu integraciju dobio je europsku nagradu Change Communication Award. Početkom 2011. radio je s Boston Consulting Group-om kao viši savjetnik. Iste je godine preuzeo poziciju glavnog financijskog direktora i člana Uprave Hrvatskog Telekoma, hrvatske podružnice Deutsche Telekom grupe. 2014. imenovan je glavnim direktorom tvrtke Europlakat, članicom JCDecaux grupe, gdje je bio odgovoran i za uspješno restrukturiranje tvrtke.

Danas je generalni direktor tvrtke Macaklin d.o.o., koju je osnovao 2008. godine sa sjedištem u Zagrebu. Tvrtka se bavi poslovnim savjetovanjem i design managementom. Također je dekan Luksemburške poslovne škole u Luksemburgu.

Tijekom godina bio je gost profesor na Ekonomskim fakultetima Sveučilišta u Stuttgartu i Zagrebu te Poslovne akademije u Stuttgartu. Dr. Dogan je profesor na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM). Suosnivač je njemačke međunarodne škole u Zagrebu. Dr. Dogan je predsjednik Savjetodavnog odbora zaklade “Znanje na djelu”. Od 2012. do 2014. bio je predsjednik Njemačko hrvatske komore za industriju i trgovinu u Zagrebu, a danas je počasni predsjednik komore. Član je Rotary kluba Zagreb. Autor je mnogih stručnih i znanstvenih članaka i knjiga.