dr. Magnus Resch

Magnus Resch, PhD jedan je od vodećih svjetskih istraživača tržišta umjetnosti. Zaslužan je za pokretanje i razvoj “Larry’s list”, baze podataka umjetničkih kolekcionara, a 2013. osnovao je “Magnus”, aplikaciju koja djeluje poput Shazam za umjetnost. Leonardo DiCaprio je njegov investitor i savjetnik.

Magnus je autor nekoliko knjiga i akademskih radova, među njima i knjigom “Upravljanje likovnim galerijama”, # 1 Amazon bestseller, i “The Art Gallery Report”, obje objavljene s Phaidonom. Napisao je doktorat iz ekonomije na upravljanju galerijama. Od 2014. predaje voditeljstvo galerije na Sveučilištu St. Gallen, Institut za umjetnost Tsinghua & Sotheby, ZŠEM i od 2018. godine na Sveučilištu Columbia.

Njegove su aktivnosti obuhvatile brojne međunarodne novine, uključujući The New York Times, Bloomberg, Financial Times, Observer, FAZ, South China Morning Post i Neue Zürcher Zeitung. Magnus je studirao na Sveučilištu Harvard, London School of Economics i stekao doktorat iz Sveučilišta St. Gallen. Živi u New Yorku.